Denunciat un conductor per falsificar el permís de conduir

L'home també se l'ha acusat d'un delicte contra la seguretat viària

Els Mossos d'Esquadra han denunciat a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) un conductor per haver falsificat el permís de conduir. Es tracta d'un home de 36 anys, veí de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) i de nacionalitat guineana, que ha estat acusat d'un delicte de falsificació de document públic i també d'un altre delicte contra la seguretat viària per no haver obtingut mai el permís de conduir.

Els agents duien a terme un control de documentació a la carretera C-31, al seu punt quilomètric 370.5, al terme municipal de Torroella de Fluvià, on van identificar el conductor d'un turisme. Aquest va presentar un permís de conduir que l'autoritzava a conduir turismes i autobusos, amb la seva fotografia.

Els mossos van tenir indicis raonables de l'autenticitat del document i el van trametre al Grup de Recerca i Documentació (GRD) de la comissaria de trànsit de Girona, que va obrir una investigació per tal de comprovar la veracitat d'aquest permís.


Després d'estudiar-lo i fer les gestions oportunes en aquests casos, els agents del GRD van determinar que el permís de conduir era fals. Per això, se'l va acusar d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir i un altre per falsificació de document públic.

L'home, que no té antecedents, va ser citat i properament declararà quan sigui requerit, davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.