S'estampa contra els Mossos després de robar a una prostituta i fugar-se

El detingut, un home de 42 anys, s'enfronta a una condemna per robatori, danys, resistència i atemptat contra agents de l'autoritat

Els mossos han detingut un home de 42 anys que va assaltar una prostituta després de mantenir-hi relacions i que va estampar-se contra un cotxe policial provant de fugir dels agents. L'home, veí de Quart, va amenaçar la noia amb una navalla i li va exigir que li tornés els diners que li havia pagat. La jove, que exerceix a peu d'N-II a Bàscara, va trucar als mossos tant bon punt l'altre va marxar amb el cotxe i els agents el van localitzar a l'alçada de Girona. Per intentar fugir el detingut va sortir de la nacional. Però al cap de pocs metres va trobar-se de ple amb un control policial. Quan es va veure atrapat, va fer un darrer intent per escapar i va acabar estampant-se contra el cotxe dels mossos.

Els fets es remunten al dia 6 de maig. Cap a les quatre de la tarda, els Mossos d'Esquadra van rebre la trucada d'una prostituta que exerceix al peu d'N-II. La noia para a l'alçada de Bàscara (Alt Empordà) i feia pocs minuts que havia patit un assalt per part d'un client amb qui havia mantingut relacions.

Quan la noia va acabar el servei, l'home li va treure una navalla i, sense deixar d'amenaçar-la, va exigir que li tornés els diners que havia pagat. Després, va agafar el cotxe i va marxar en direcció cap a Girona. Amb aquestes dades, i després que la noia els donés la descripció del cotxe, els mossos van muntar un dispositiu per localitzar l'individu.

Al cap de poca estona, una patrulla de paisà que circulava per la variant de Girona, va veure el vehicle davant seu. Els mossos li van fer senyals lluminosos i també van començar a tocar el clàxon perquè s'aturés, però el conductor va intentar fugir agafant la primera sortida que va trobar (la que connecta amb la Creueta i que també porta cap als Àngels).

Allà, però, el fugitiu es va trobar amb un control mixte, que Mossos d'Esquadra i Policia Municipal de Girona havien muntat a la rotonda d'accés a la ciutat. Va ser aleshores quan la patrulla de paisà dels mossos va aconseguir avançar el cotxe i aturar-lo.

Estampar-se contra la porta

L'home, quan es va veure atrapat, va arrencar de sobte i, provant de fugir de totes totes, va intentar passar entre el cotxe policial i la tanca protectora. Com que no hi havia prou espai, es va acabar estampant contra la porta del conductor del vehicle policial.

Va ser llavors quan la patrulla mixta i els dos agents de paisà van aprofitar per detenir-lo.L'home, però, abans no li posessin les manilles, es va resistir. Això li va suposar que, a més del delicte de robatori amb violència i intimidació, també se li imputessin els d'atemptat a gents de l'autoritat, resistència, desobediència i danys (aquest darrer, per abonyegar el cotxe dels mossos).

El detingut, un home de Quart de 42 anys, té diversos antecedents. L'home va passar a disposició judicial a Girona l'endemà de la detenció i, després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.