Imputen l'alcalde de Blanes per tràfic d'influències i prevaricació

S'ha admès a tràmit una querella del Club de Hoquei de Blanes

na querella presentada el passat gener pel Club Hoquei de Blanes contra l'alcalde del poble, el socialista Josep Marigó, la seva dona i l'interventor, Francisco Lucio. El jutjat els imputa un presumpte delicte de prevaricació i tràfic d'influències continuat. La querella es basa en un conveni signat entre l'Ajuntament de Blanes i l'Escola de Música durant el mandat del 2003-2007. El Club denuncia que el consistori va atorgar a l'escola una partida de 40.000 euros a l'any que no estaria ben justificada. El jutjat ha citat a declarar els querellats el proper 16 de juny.

Segons ha avançat el Diari de Girona, els fets es remunten al 2 de gener, quan el Club Hoquei Blanes va presentar la querella davant els jutjats. Segons ha detallat el president del Club, Josep Ridaura, a l'entitat va decidir tirar endavant la querella en conèixer que l'Ajuntament de Blanes, durant el mandat 2003-2007, havia atorgat una partida de 40.000 euros a l'any a l'Escola de Música del poble sense estar ben justificada. "Els alcaldes tenen una partida d'alcaldia i no detallen en què es gasten els diners, segons tenim constància el batlle va destinar-ho a l'Escola de Música on anava el seu fill i on treballava la seva dona", ha assegurat el president.

"A més, també hem sabut que hi ha altres entitats que han rebut subvencions del consistori sense presentar els comptes corresponents tal com ho marca la llei", ha afegit. "La normativa és clara i diu que sempre s'ha de presentar un compte justificatiu per rebre una subvenció d'una administració pública", ha insistit. Segons denuncia el club, la dona de l'alcalde formava part de la Junta del centre musical en aquella època.

Ridaura ha explicat que la jutgessa va admetre a tràmit la querella el passat 5 de maig i que ja ha citat a declarar al batlle, la seva dona i l'interventor el pròxim 16 de juny. A més, també demana al consistori els comptes, la memòria justificativa, els registres d'entrada de les justificacions de les subvencions de l'Escola de Música, els convenis i les subvencions que el consistori ha signat amb altres entitats des del 2003 i el resum de nòmines, estatuts i actes de l'Escola de Música des del 2003. "Suposem que això anirà per llarg perquè han de presentar onze anys de documentació per presumpta prevaricació continuada i tràfic d'influències continuat", ha explicat el president.

Aquest és el segon cop que Marigó rep una querella en menys de mig any. Al novembre el jutjat número 3 de Blanes va admetre a tràmit una querella contra l'alcalde del municipi pels delictes de tràfic d'influències i contra l'ordenament del territori per haver deixat de cobrar diversos rebuts de l'IBI i donar llicències d'obra il·legals. En aquest cas, la querella també afectava l'interventor municipal.

Paral·lelament, el president del Club Hoquei de Blanes també ha assegurat que, si és necessari, portaran davant dels jutjats el cas de la Ciutat Esportiva de Blanes. "Va costar 33 MEUR i havia de costar 18 MEUR", ha explicat Ridaura. "No entenem com ja hi pot haver-hi detinguts pel cas de l'AVE i la Fiscalia no s'està investigant el tema de la Ciutat Esportiva de Blanes quan hi ha més de 12 MEUR desviats", ha valorat. Segons el president, fa temps que el Club demana "les certificacions, comprovants i factures d'aquesta obra" sense obtenir cap resposta. "Cal recordar que qui està implicat en aquest cas és l'empresa GISA, en Garcia-Bragado, que també està imputat per un desviament de fons en les obres del Fòrum o del Palau de la Música", ha conclòs.