El fiscal diu que l'assassí de Calonge li va dir 'm'has arruïnat la vida' abans de colpejar-lo

S'ha citat a declarar Miguel Sánchez com a imputat per un delicte d'atemptat a l'autoritat

Miguel Sánchez Gámez s'enfronta ara a una pena d'entre 2 i 4 anys de presó, que se sumaria a la condemna de 19 anys que ja li va imposar l'Audiència de Girona per cremar viva la seva parella embarassada de tres mesos l'octubre del 2006. El 21 de març Sánchez va colpejar el fiscal del cas, Víctor Pillado, després d'escoltar el veredicte del jurat popular que el declarava culpable dels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys.

Després de rebre la resolució de la secció tercera de l'Audiència de Girona acompanyada de la gravació de l'agressió comunicant que Miguel Sánchez Gámez podria haver comès un delicte d'atemptat a l'autoritat quan va colpejar el fiscal, el jutjat d'instrucció número 4 de Girona va obrir diligències i aquest divendres ha pres declaració al fiscal Víctor Pillado en qualitat de perjudicat.

Pillado ha explicat que just després de la dissolució del jurat popular, mentre revisava uns papers va sentir l'acusat dient: "M'has arruïnat la vida fill de la gran puta". Aleshores va aixecar el cap i ja el tenia a sobre. Miguel Sánchez li va engegar dos cops de puny. El primer el va poder esquivar però el segon el va colpejar darrere l'orella.

El fiscal creu que Miguel Sánchez se li va abraonar a sobre perquè el culpabilitza de la condemna. De fet, en un primer judici el van absoldre perquè el jurat popular el va declarar no culpable. El fiscal va recórrer i, per això, el jurat es va tornar a repetir. Aquesta vegada, amb veredicte de culpabilitat i sentència condemnatòria.

La setmana vinent serà el torn de declarar de Miguel Sánchez, els Mossos d'Esquadra conduiran l'imputat des del Centre Penitenciari de Girona, on està tancat des que el jurat popular el va declarar culpable, fins als jutjats i el custodiaran durant la declaració.

Segon jurat popular

Era la segona vegada que Sánchez s'enfrontava a un veredicte. L'any 2009 un jurat popular el va absoldre però el TSJC va anul·lar la resolució i va obligar a repetir el judici. Per això, al llarg del segon judici i durant la lectura el veredicte no estava emmanillat ni custodiat pels Mossos d'Esquadra.

Tant bon punt es va dissoldre el jurat popular, Miguel Sánchez va rebotir el jersei i l'ampolla d'aigua que duia a terra i es va abraonar damunt el fiscal i li va engegar un cop de puny. L'únic agent dels mossos que hi havia a la sala i un familiar de l'acusat el van poder reduir, tot i que amb dificultats perquè l'home de 37 anys és molt corpulent.

L'agressió va fer que el lletrat que fins llavors l'havia defensat, Benet Salellas, decidís renunciar. Ara assumirà el cas un advocat d'ofici.