El jutjat cita a declarar l'assassí de Calonge per colpejar el fiscal

Miguel Sánchez Gámez s'enfronta ara a una pena d'entre 2 i 4 anys per un delicte d'atemptat a l'autoritat

El Jutjat d'instrucció número 4 de Girona ha citat a declarar d'aquí dues setmanes l'assassí de Calonge (Baix Empordà) com a imputat per un delicte d'atemptat a l'autoritat. Miguel Sánchez Gámez s'enfronta ara a una pena d'entre 2 i 4 anys de presó, que se sumaria a la condemna de 19 anys que ja li va imposar l'Audiència de Girona per cremar viva la seva parella embarassada de tres mesos l'octubre del 2006.

El 21 de març Sánchez va colpejar el fiscal del cas, Víctor Pillado, després d'escoltar el veredicte del jurat popular que el declarava culpable dels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys. El jutjat també prendrà declaració al fiscal en qualitat de perjudicat la setmana vinent.

Després de rebre la resolució de la secció tercera de l'Audiència de Girona acompanyada de la gravació de l'agressió comunicant que Miguel Sánchez Gámez podria haver comès un delicte d'atemptat a l'autoritat quan va colpejar el fiscal, el jutjat d'instrucció número 4 de Girona ha obert diligències i ha citat a declarar Sánchez d'aquí a dues setmanes.

Els Mossos d'Esquadra conduiran l'imputat des del Centre Penitenciari de Girona, on està tancat des que el jurat popular el va declarar culpable, fins als jutjats i el custodiaran durant la declaració. Durant la instrucció, la jutgessa també prendrà declaració al fiscal Víctor Pillado com a perjudicat.

Miguel Sánchez s'enfronta ara a una pena d'entre 2 i 4 anys de presó i a pagar una multa que va des dels 180 fins als 72.000 euros per un delicte d'atemptat a l'autoritat. Aquesta pena se sumaria a la condemna de 19 anys de presó que l'Audiència de Girona li va imposar després que el jurat popular el declarés culpable dels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys.

Era la segona vegada que Sánchez s'enfrontava a un veredicte. L'any 2009 un jurat popular el va absoldre però el TSJC va anul·lar la resolució i va obligar a repetir el judici. Per això, al llarg del segon judici i durant la lectura el veredicte no estava emmanillat ni custodiat pels Mossos d'Esquadra.

Així, el 21 de març mentre el jurat popular feia la lectura del veredicte, el llavors acusat s'asseia sol a la banqueta, perquè fins llavors es trobava en llibertat. Sánchez s'anava posant cada cop més nerviós. Rebregava el jersei, sospirava i anava llançant mirades amenaçadores.

Tant bon punt es va dissoldre el jurat popular, Miguel Sánchez va rebotir el jersei i l'ampolla d'aigua que duia a terra i es va abraonar damunt el fiscal i li va engegar un cop de puny. L'únic agent dels mossos que hi havia a la sala i un familiar de l'acusat el van poder reduir, tot i que amb dificultats perquè l'home de 37 anys és molt corpulent.

L'agressió va fer que el lletrat que fins llavors l'havia defensat, Benet Salellas, decidís renunciar. Ara ha assumit el cas un advocat d'ofici, que també ha demanat un ampliació del termini per recórrer la sentència per l'assassinat.