El fiscal manté els 21 anys de presó per a l'acusat de degollar la xicota a Salt

En el seu últim torn de paraula, el jove ha assegurat que està "molt penedit"

La fiscal ha mantingut la petició de 21 anys de presó per a Douglas Yair Ortiz, el jove acusat de degollar la xicota a Salt (Gironès) el juny del 2012. En les seves conclusions, que ha elevat a definitives, l'acusació pública conclou que l'acusat és autor d'un delicte d'assassinat amb agreujant de parentiu i d'un delicte de trencament de condemna per conviure amb la víctima tot i tenir una ordre d'allunyament.

La defensa manté que la noia es va poder defensar i que l'acusat havia ingerit una gran quantitat d'alcohol. El lletrat Gregori Martínez demana una pena de 5 anys i mig per homicidi. Ara, serà el torn del jurat popular, que a partir de dilluns es retirarà a deliberar fins a tenir un veredicte.

Després de cinc dies de declaracions de l'acusat, testimonis de les últimes hores abans del crim i dels pèrits, aquest divendres la fiscal, les dues acusacions i la defensa han fet el tràmit de conclusions, previ a l'entrega de l'objecte del veredicte, que es farà dilluns vinent. La fiscal, Sandra Maria Fagil, ha elevat les conclusions provisionals a definitives i manté que Douglas Yair Ortiz és l'autor d'un assassinat amb agreujant de parentiu i d'un delicte de trencament de condemna.

Segons la fiscal, Ortiz era un jove violent, amb condemna prèvia per maltractaments, i aquella nit va agafar un ganivet i va assassinar la seva xicota per gelosia. L'acusació pública sosté que la noia estava parlant per telèfon amb la seva mare quan l'acusat la va atacar, a traïció i per sorpresa, i per això no es va poder defensar

La fiscalia apunta que les ferides de defensa que té la víctima no són el resultat d'una baralla prèvia o d'un forcejament, sinó de l'instint de supervivència que va fer que la víctima es cobrís per intentar frenar l'atac. La mateixa tesi que mantenen les dues acusacions particulars. La lletrada que representa la família de la víctima ha modificat la seva acusació i ha passat de demanar 26 anys de presó a sol·licitar la mateixa pena que la fiscal.

La defensa, encapçalada pel lletrat Gregori Martínez, sosté que aquella matinada la parella va començar a discutir i, en un moment determinat, l'acusat va anar a buscar un ganivet a la cuina per amenaçar la noia. Aleshores, van començar a forcejar i finalment el jove la va apunyalar fins a la mort. Segons Martínez, la noia va tenir possibilitat de defensa i, per això, considera que es tracta d'un homicidi. El lletrat manté que l'acusat va actuar sota els efectes d'una intoxicació alcohòlica. Per tot plegat, demana una pena de 5 anys i mig de presó.

En el seu últim torn de paraula, Douglas Yair Ortiz ha demanat perdó, ha assegurat que està molt penedit del que va fer i ha exposat que ho està passant "malament" perquè la víctima -amb qui va tenir una filla- era "la dona de la seva vida".