William Drew: 'La història del Celler de Can Roca és increïble'

L'editor de 'Restaurant' diu que els catalans han d'estar ogullosos

Durant una trobada amb la premsa a Londres abans de l'entrega dels premis, l'editor de 'Restaurant', William Drew, ha assegurat que la gala d'aquest dilluns és "una gran celebració" dels millors restaurants i xefs del món. "La gent està emocionada per saber qui està en quina posició, però des del nostre punt de vista qualsevol restaurant que arriba a la llista dels 50 aconsegueix una fita increïble", ha dit Drew.

L'editor de 'Restaurant' ha preuat El Celler de Can Roca i els tres germans, Joan, Josep i Jordi, perquè, segons ha dit "són molt humils" tot i els grans èxits que han conreat en els darrers anys. Drew ha dit que els orígens del restaurant gironí "d'arrel familiar, amb el pare i la mare", s'han explicat "una i altra vegada" durant aquest any. "És una història magnífica", ha reiterat, tot i que no ha volgut confirmar si els Roca tornaran a coronar-se com els millors del món. "Catalunya està molt orgullosa d'ells, n'ha d'estar, i en seguirà estant molt", ha dit.

Jordi Roca, tranquil

El xef pastisser d'El Celler de Can Roca, Jordi Roca, ha destacat en declaracions a l'ACN que els tres germans estan tranquils. "No tenim nervis, no. Però expectatives moltes, perquè pot passar qualsevol cosa, la llista és capriciosa", ha admès. "Tenim la tranquil·litat que hem fet bona feina aquest any", ha remarcat el petit dels germans Roca, que està especialment emocionat perquè la gala d'enguany també inclourà un premi al millor xef pastisser al que també podria optar.

"És fantàstic, és una iniciativa que comença aquest any i donarà visibilitat al món dolç, que crec que és el que calia", ha remarcat l'encarregat dels postres a Girona.
Jordi Roca ha explicat que durant l'últim any El Celler ha anat "a mil per hora". "Hem tingut moltes oportunitats de donar-nos a conèixer arreu del món, de fer país, de viatjar i parlar de la nostra cultura i la nostra terra. Fa temps que ho fem, però hem tingut més visibilitat que mai i això ha repercutit no només a Girona, sinó a tot arreu", ha destacat.

Segons ell, l'objectiu del restaurant gironí és seguir al capdamunt de la llista, però baixar no seria de cap manera una decepció. "Sempre serem el millor restaurant del 2013, tota la vida. A partir d'aquí, tot el que vingui serà un regal", ha explicat. "Passi el que passi aquesta nit, la llista no és una competició, és una festa de la gastronomia", ha remarcat Jordi Roca que creu que estar "entre els 50 millors del món ja és molt important".