El Síndic insta la Defensora del Poble a investigar l'agressió a Rafel Martín

Ribó ha obert una actuació d'ofici arran de la presumpta agressió policial al jove de Cadaqués a Mestalla

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per aclarir si hi va haver una actuació desproporcionada de la policia espanyola contra un jove de Cadaqués que portava una estelada durant la final de la Copa del Rei.

En aquest sentit, Ribó ha traslladat a la Defensora del Poble les seves consideracions sobre els fets que es van produir el passat 16 d'abril a l'estadi de Mestalla, a València, i l'ha instat a investigar l'actuació de la policia espanyola. El jove presumptament agredit té previst interposar aquest divendres una querella criminal davant els jutjats de València contra el grup d'agents de la policia espanyola a qui acusa d'haver-lo apallissat perquè duia estelada.

Per la seva banda, el director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, ha defensat l'actuació dels agents i assegura que la detenció del jove de Cadaqués va ser "correcta". Cosidó ha assegurat que el jove va acabar detingut perquè es va negar a identificar-se i es resistir als agents de forma "bastant activa".

El Síndic considera que no es poden justificar agressions com aquestes ni en el supòsit que fos cert que el jove hagués increpat els agents o hagués ofert resistència, ja que la llei obliga els cossos de seguretat a fer un ús proporcional, segons ha puntualitzat.