El nou edifici del Consorci Espais d'Interès Natural del Ripollès estarà acabat abans de 2011

L'equipament té un termini d'execució de 5 mesos i compta amb un pressupost de 572.175,87 euros

Les obres de construcció del futur Centre de Gestió i Desenvolupament dels Espais Naturals del Ripollès s'adjudicaran a principis del mes d'agost per iniciar seguidament les obres que tenen un termini d'execució de 5 mesos. Segons el gerent del Consorci Espais d'Interès Natural del Ripollès, Esteve Pous, el nou equipament hauria d'estar acabat abans de finalitzar el 2010, ja que 'el 50% del finançament prové de fons FEDER i aquests diners s'han d'invertir abans d'acabar l'any', ha dit. Les obres tenen un pressupost de 572.175,87 euros i han de servir per construir un nou edifici de tres plantes amb capacitat per allotjar-hi tot el personal tècnic, brigada, vehicles i maquinària.

El nou edifici s'ubicarà al carrer Sant Miquel de Ribes de Freser a una zona actualment de sòl residencial però que l'Ajuntament els ha cedit una parcel·la per ubicar-hi l'equipament. Aquest tindrà una superfície de 550 metres quadrats repartits en 3 plantes dedicades a nivell tècnic i de personal, la planta baixa amb els garatges i un soterrani que farà les funcions de magatzem. D'altra banda, Pous ha comentat que com a principal novetat el centre comptarà amb una caldera biomassa; 'tothom qui ho vulgui podrà venir a veure com funciona i els orientarem sobre els costos que té una instal·lació d'aquest tipus', ha explicat el gerent.

Les tasques que es portaran a terme al nou Centre de Gestió i Desenvolupament dels Espais Naturals del Ripollès consistiran en la gestió dels boscos públics de titularitat municipal (prop de 20.000 hectàrees), juntament amb els espais d'Interès Natural i els que pertanyen a la Xarxa Natura 2004.