Una paret en homenatge a Josep Pla es converteix en un 'mem d'Internet'

Una polèmica entorn a una suposada falta d'ortografia ha iniciat el fenomen

La paret que dóna al patí de la Fundació Josep Pla de Palafrugell (Baix Empordà), s'ha convertit aquest matí en protagonista involuntària a la xarxa i posteriorment en 'mem d'Internet'.

Fruit d'una iniciativa de l'entitat, s'ha decidit fer un grafit literari en una paret amb la frase "De begades penso en Palafrugell", obra de l'artista Enric Farrés. Carme Fenoll, veïna del municipi, ha publicat irada la fotografia a Twitter demanat explicacions a "algú del poble" per haver permès una pintada amb una falta d'ortografia tan flagrant com escriure vegades amb 'b'.

No ha estat fins més tard que un altre usuari li ha comentat que l'errada s'havia comès expressament, fent referència a unes jornades titulades "4 dies sense pati". El text està extret de "El meu país", inclòs a l'Obra Completa de Josep Pla, volum VII (pàgina 478) i que la fundació explica l'activitat com "un càstig per haver fet faltes d’ortografia a l’hora de voler citar un pensament d’autoritat literària. Intentant redimir la falta, l’Enric (l'artista de la pintada) ens explicarà una història, un recull d’excuses que, si bé no l’eximiran de la culpa per l’error comès -és garrafal-, sí que ens permetrà veure la realitat d’una altra manera, tot evitant que el mal d’ulls s’apoderi de nosaltres per sempre més".

Amb tot, un cop trobada la resposta, un tercer usuari s'ha dedicat a publicar fotografies de la paret modificades amb Photoshop. Les imatges ràpidament s'han difós per Twitter i generat noves versions a través de l'etiqueta #ElMurDeLesPlamentacions. Aquest és un recull dels 'mems' que ha realitzat l'usuari Trazzto: