Dos de cada tres assistents a l'Strenes eren de fora de Girona

La propera edició es combinarà la música amb la gastronomia i el comerç

El Festival Strenes de Girona s'està convertint mica en mica en l'epicentre musical català i és que, segons dades de l'organització, l'esdeveniment aplega un 68,6% d'espectadors de fora la capital gironina. En aquest sentit, un 21% és públic de comarques barcelonines, un 47,6% són espectadors de més d’un centenar de poblacions de les comarques gironines i un 31,4% son veïns de la ciutat de Girona.

Amb tot, 8.596 persones s'han desplaçat fins a Girona en motiu de l'Strenes. És per això que el festival impulsarà de cares a les properes edicions la combinació d'oferta musical amb productes turístics per tal de treure el màxim rendiment a Girona pels espectadors de fora.

Per altra banda, els organitzadors del festival han conclòs mitjançant una enquesta informatitzada als assistents, que el principal atractiu de l'esdeveniment és "viure una estrena", fet que converteix el concert en una "experiència especial i única". Els espais més ben valorats són la Secció Strenes i la Secció Únics, obtenint una alta puntuació les zones de concert, en particular el Teatre Municipal i l'Auditori.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha valorat positivament aquestes dades que, al seu entendre, "confirmen l'encert d'una aposta estratègica de la ciutat la qual reverteix a molts sectors i emmarca convertir Girona en un pol d'atracció cultural del país".

Pel que fa al director del festival, Xavi Pascual, "el certamen té un llarg recorregut. A partir d’ara treballarem per construir encara més sinergies amb els diferents sectors culturals i econòmics de la ciutat. Aquestes sinergies i complicitats, sumades a les que ja s’han aconseguit amb la principal indústria musical catalana, transformaran la tercera edició de l’Strenes en una cita imprescindible per a tothom", ha explicat.