23.000 persones visiten el Mercat Medieval de Calonge

Les lluites d'herois i la mostra de vols de falcons han estat algunes de les activitats més populars

Unes 23.000 persones -3.000 més que l'any passat- han visitat durant aquest cap de setmana la 17a edició del Mercat Medieval de Calonge (Baix Empordà) que ha comptat amb un centenar de parades de productes artesans i més de 30 activitats i espectacles de carrer que han retornat el centre històric del poble a l'edat mitjana.

Les lluites d'herois i soldats i els vols de falcons han estat algunes de les activitats amb més afluència de visitants. També ha aconseguit una bona resposta del públic l'espectacle de rondalles 'El venedor d'històries' amb el qual els visitants podien conèixer mites i llegendes de l'edat mitjana.

El Mercat Medieval ha estat organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Calonge amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Centre d'Estudis Calongins Colónico, l'Arxiu Històric Municipal, l'Ateneu Popular i la Colla Gegantera de Calonge. Els organitzadors expliquen que el bon temps d'aquests dies ha ajudat a millorar les xifres obtingudes durant l'any passat. En concret, enguany el mercat ha arribat als 23.000 assistents, uns 3.000 més que l'any passat.

Durant aquest cap de setmana, el poble ha retrocedit uns segles amb tota mena d'activitats com un espectacle itinerant amb receptes, cercaviles musicals, o els 'Posacares' que han transformat a qui s'hi acostava en una donzella o un cavaller. A banda d'aquestes novetats, els visitants també han pogut gaudir del centenar de parades d'artesania que s'han ubicat al centre històric de Calonge.