L'operació sortida finalitza amb un 1,41% més dels vehicles previstos

En total, han deixat l'àrea metropolitana de Barcelona un total de 395.509 conductors

L'operació sortida de Setmana Santa ha finalitzat aquest divendres a les tres de la tarda amb la sortida de 395.509 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona, un 1,41% més del que havia calculat el Servei Català de Trànsit (SCT). La xifra de sortida de la segona fase d'enguany és superior a la de l'any passat atès que van sortir 382.945 vehicles.

En concret, l'increment respecte del 2013 és del 3,28 %. Les principals incidències viàries s'han concentrat a l'AP-7, on hi ha hagut fins a 20 quilòmetres de trànsit lent i retencions entre Santa Perpètua de Mogoda i Llinars del Vallès i 15 entre Sant Celoni i Maçanet de la Selva per enllaçar amb la sortida de Vidreres. També hi ha hagut deu quilòmetres de retencions al Papiol en direcció Martorell, a l'AP-7.

Per accedir a zones costaneres hi ha hagut aturades de 7 quilòmetres a la C-65 a Llagostera en direcció Platja d'Aro; 5 quilòmetres a la N-340 al Vendrell per anar cap a Tarragona; 6,5 quilòmetres a la C-31 a Viladecans en sentit Castelldefels; 6,5 quilòmetres a la C-32 a Sitges en direcció Tarragona (s'ha regulat el trànsit al túnel); 3 quilòmetres a Argentona en sentit nord i 2,5 quilòmetres a Palafolls en direcció Blanes i la carretera GI-600. La C-31 al seu pas per Santa Cristina d'Aro ha registrat cues d'un quilòmetres per anar cap a Platja d'Aro.

Durant la tarda del diumenge 20 d'abril i tot el dilluns 21 d'abril, en aquesta segona fase de la Setmana Santa, es desenvoluparà l'operació retorn. Es preveu que uns 600.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva l'àrea d'influència. Davant la previsió de complicacions viàries destacades per l'elevat volum de trànsit, l'SCT demana als conductors que extremin la prudència i no abaixin la guàrdia al volant, tant en viatges llargs per vies principals com en trajectes curts en vies conegudes.

Pel que fa a la sinistralitat, des d'ahir dijous a les tres de la tarda fins a avui a la mateixa hora en què s'ha desenvolupat la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, no hi ha hagut cap accident mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat 11 d'abril a les tres de la tarda han mort dues persones en dos accidents mortals de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes. El primer sinistre mortal va succeir dissabte, 12 d'abril, cap a dos quarts de vuit, a la C-12 a Balaguer (Noguera), on un turisme i una motocicleta van col·lidir frontalment. Com a conseqüència de la topada, va morir el conductor de la motocicleta, un home de 26 anys i veí de Lleida.

Diumenge, 13 d'abril, cap a dos quarts de cinc de la tarda, un altre motorista va morir a la GI-603 a l'altura d'Espolla (Alt Empordà), també a causa d'un xoc frontal entre un turisme i una moto. La víctima mortal era un home de 46 anys de nacionalitat francesa.