Un 85% dels vehicles ja han deixat l'orígen en l'operació sortida de Setmana Santa

Les retencions més destacades es produeixen a l'AP-7, al seu pas per La Roca del Vallès

Un 85% de vehicles havien sortit a les dotze del migdia de l'àrea metropolitana de Barcelona, el que representa uns 332.000 vehicles dels 390.000 que calcula el Servei Català de Trànsit fins a les tres de la tarda d'aquest divendres. Les complicacions més destacades s'han registrat a l'AP-7, entre Santa Perpètua de Mogoda i La Roca del Vallès, aproximadament, on a les dotze del migdia s'acumulaven fins a 20 quilòmetres de circulació amb retencions, i quatre més a Maçanet de la Selva en sentit França.

En sentit sud, s'han registrat quatre quilòmetres i mig de congestió a Martorell en sentit Tarragona i al Papiol cap a Martorell. D'altra banda, a la N-340, al Vendrell, s'han registrat cinc quilòmetres més de retencions i a la C-32, a Sitges en direcció a Tarragona, quatre quilòmetres, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT).

Altres punts que han registrat circulació intensa i amb congestió, són la C-31, entre Santa Cristina d'Aro i Platja d'Aro, amb un quilòmetre; i a la mateixa via entre Viladecans i Castelldefels i entre Castelldefels i Sitges, amb dos quilòmetres i mig i un quilòmetre de circulació intensa, respectivament; a més de l'AP-7 entre Vilafranca del Penedès i Tarragona, en sentit sud, amb un quilòmetre.

L'SCT preveu que el retorn de vehicles sigui més complicat, ja que es concentrarà entre diumenge a la tarda i dilluns al matí, quan hauran de tornar a l'àmbit metropolità tots els que han sortit entre la primera i la segona fase de l'operació sortida, que s'estima que siguin uns 600.000, una xifra molt similar a la de l'any passat.