Foment posarà demà en servei l'enllaç nord de l'AP-7 a Figueres

L'obra ha tingut un cost de 3,66 milions d'euros

Un cop rebuda l'auditoria vial del Ministeri de Foment, els dos nous ramals que completen l'enllaç nord de l'AP-7 a Figueres s'obriran demà dijous a la circulació. Amb la posada en servei d'aquesta obra, que ha tingut un cost de 3,66 milions d'euros, es corregeix un deute històric que, a partir d'ara, permetrà que els vehicles que entrin o surtin de l'AP-7 per aquest punt puguin fer-hi tots els moviments.

Així, a partir de demà, els vehicles podran entrar a l'autopista en direcció a Barcelona, o sortir-ne als que circulin en direcció nord. A diferència del què passa a Girona (on la circumval·lació de l'AP-7 és gratuïta) a Figueres els vehicles hauran d'abonar un peatge d'entre 1,30 i 1,40 euros.

El passat dilluns, durant una visita a les obres de l'enllaç, tant el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, com el director general d'Abertis, Josep Lluís Giménez, van destacar que l'enllaç nord servirà també per millorar el trànsit que actualment circula per l'interior de Figueres (a través de l'N-IIa) o bé pel cinturó de ronda en direcció cap a la costa.

A diferència del què passa a Girona (on la circumval·lació de l'AP-7 és gratuïta) a Figueres serà de pagament. El peatge que hauran d'abonar els vehicles serà d'entre 1,30 i 1,40 euros. En aquest sentit, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ja ha dit que caldrà estudiar el trànsit que absorbeix el nou enllaç abans de demanar que la circumval·lació de Figueres sigui gratuïta, però ja ha avançat que sí que farà aquesta sol·licitud quan comencin les obres de duplicació de l'N-II en aquest punt de l'Alt Empordà.