Sanjosex estrena en primícia a Girona 'Festival', el seu retorn als escenaris

El concert ha clausurat la segona edició del Festival Strenes

El grup de Carles Sanjosé ha estat l'encarregat d'acomiadar oficialment la segona edició del Festival Strenes amb una actuació que ha servit per repassar el repertori del seu nou disc, 'Festival'. Aquest ha estat el primer cop que el grup de la Bisbal d'Empordà presentava les seves noves cançons que barregen sons rítmics amb lletres quotidianes i filosòfiques, amb un punt d'alegria.

L'estrena en primícia d'aquest nou treball ha penjat el cartell d'entrades exhaurides al Teatre Municipal de Girona i arriba després de dos anys de silenci. La formació ha realitzat un concert complet amb més de 25 cançons, on s'han pogut escoltar totes les noves peces de 'Festival' i grans èxits de discos anteriors. El concert ha omplert de gom a gom el Teatre Municipal de Girona i ha encantat als assistents que, al final, han aplaudit i xiulat durant diversos minuts.

Un espectacle que ha servit per presentar en primícia el treball 'Festival', el retorn del grup als escenaris després de dos anys de silenci. Actualment la banda està formada per Carles Sanjosé, el cantant, Xarim Aresté a la guitarra, Eduard Font als teclats, Miquel Sospedra que s'encarrega del baix i en Pep Mula a la bateria. Els mateixos músics que el passat 4 de novembre van començar a gravar les catorze cançons que componen el nou disc als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós.

'Festival' és un treball produït per Quimi Portet i arriba quatre anys després de 'Al marge d'un camí' i del directe 'La viu-viu', que es va enregistrar l'any 2012 durant el BarnaSants.

Aquest diumenge, la nit ha començat a ritme de 'The catcher', 'Tastant la solitud', 'El plat a taula', 'Córrer', 'Llegeixo', ' No cal que miris enrere' o 'Et menjaré a petons', entre d'altres. Durant més d'una hora i mitja, Sanjosex ha anat interpretat un gran repertori de 25 cançons on s'han pogut escoltar totes les noves cançons de 'Festival' sense oblidar grans èxits com 'Corriol', 'Futur incert', 'Quatre pensaments', 'Animal salvatge' o 'Temps de rellotge'.

La majoria dels assistents han explicat que tot i que no coneixien les noves cançons, el grup ha desprès "autenticitat i emotivitat" en un concert únic. Els espectadors - entre els quals hi havia els avis del cantant Carles Sanjosé - han subratllat que els "encantava" el nou treball del grup de La Bisbal d'Empordà. Un disc que compta amb sons rítmics i lletres quotidianes, filosòfiques però amb un punt més d'alegria i vitalitat del que hi havia en anteriors treballs. "Encara ens queda una mica de nostàlgia, però gran part la vam deixar al marge d'un camí", ha explicat el mateix líder del grup, Carles Sanjosé abans de penjar-se la guitarra. El cantant ha assegurat que quan pensaven amb aquest treball volien que 'Festival' tingués un toc de rock.

L'espectacle també ha servit per posar el punt final a la segona edició del Festival Strenes, que des del 27 de març ha acollit 50 actes i 41 concerts d'artistes i grups com Quico Pi de la Serra, Gerard Quintana, Feliu Ventura, Mishima o Blaumut, entre d'altres. Pel que fa a Sanjosex, el grup arrenca una nova gira que els durà el 9 de maig a Sala Apolo de Barcelona, dins la programació del Festival de Guitarra.