Roben set pernils al Pertús amagant-los sota les faldilles

S'han detingut tres homes i dues dones

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones - tres homes i dues dones d'entre 25 i 37 anys- de nacionalitat romanesa i veïns de Marsella per un delicte de furt. Els detinguts van emportar-se set pernils amagant-los sota les faldilles de les dues dones. Els fets van succeir el passat 3 d'abril en un supermercat d'El Pertús (Vallespir) quan els responsables de l'establiment va veure com les detingudes sortien del local amb una actitud sospitosa.

Els treballadors van comprovar mitjançant les càmeres del circuit de seguretat que les dones havien estat robant pernils envasats al buit mentre els homes distreien els treballadors. Els agents van enxampar-los poca estona més tard. Els fets es remunten a quarts de tres del migdia del 3 d'abril quan els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Jonquera van ser avisats que diversos homes i dones s'havien emportat set pernils d'un supermercat d'El Pertús. Els responsables del comerç van detectar una actitud sospitosa en les dues dones i mitjançant les càmeres del circuit de seguretat, van comprovar que les dues detinguts havien estat sostraient pernils envasats al buit mentre els homes - implicats en els fets- distreien els treballadors.

Un dels responsables de l'establiment va poder retenir un dels homes fins l'arribada dels agents i van recuperar els set pernils, mentre que els altres quatre implicats fugien corrent. Ràpidament, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra van iniciar una recerca per la zona, amb la descripció facilitada pels treballadors. Poca estona més tard, els agents van localitzar els dos homes i dues dones implicats a l'interior d'un bar del sector dels Límits.

Els policies van comprovar que una de les detingudes portava dues fundes cordades a l'interior de les faldilles per tal d'introduir el gènere de manera que quedés totalment camuflat. També van poder comprovar, amb les imatges de seguretat, que aquesta detinguda havia estat la dona que havia agafat els pernils. El valor total dels objectes sostrets arribava fins als 419,65 euros i, per aquest motiu, els policies van detenir els cinc implicats per un delicte de furt.

Els lladres, sense antecedents penals a l'estat espanyol, van passar el 4 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.