Nits de Clàssica portarà aquest estiu tretze concerts de renom

William Christie & Les Arts Florissants, Mischa Maisky, Mark Padmore, Xavier Sabata, Fabio Biondi, Isabelle Faust, Kristian Bezuidenhout o Anonymous 4, els més destacats

Girona aposta per tercer any per la música clàssica com un atractiu per a les nits d'estiu i ha programat tretze actuacions d'artistes de renom en el marc del festival Nits de Clàssica. La cita, sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, es farà del 23 de juny al 13 de juliol i comptarà amb músics com William Christie & Les Arts Florissants, Mischa Maisky, Mark Padmore, Xavier Sabata, Fabio Biondi, Isabelle Faust, Kristian Bezuidenhout o Anonymous 4. El festival combina la música clamb el patrimoni, ja que els concerts es celebren a espais emblemàtics com el claustre de la Catedral, el claustre del Monestir de Sant Daniel o el Municipal. Els preus oscil·len entre els 20 i els 35 euros.

Aquest divendres s'ha presentat la programació de la tercera edició del festival Nits de Clàssica que portarà a diversos espais de la ciutat de Girona tretze actuacions d'artistes de renom del gènere. Els organitzadors del festival han destacat que la màxima qualitat artística, incloure espais històrics de la ciutat de Girona i el compromís envers la música antiga i contemporània són les bases del festival. Per a l'ajuntament, aquesta cita ajuda a complementar l'oferta cultural d'estiu a la ciutat. "Oferim tretze perles que ens posen al nivell de festivals de petit format d'altres ciutats europees", ha reivindicat el director artístic del festival, Víctor García de Gomar.

Els concerts es faran a espais emblemàtics del Barri Vell com el claustre de la Catedral, el claustre del Monestir de Sant Daniel, el Centre Cultural La Mercè, l'Auditori o el Teatre Municipal. Les entrades, que oscil·len entre els 20 i els 35 euros, ja s'han posat a la venda. El festival també inclou una proposta del Festival Off, on formacions emergents de joves músics gironins presenten les seves propostes. El cartell del festival el signa aquest any el fotògraf alemanys Thomas Ruff.

Tretze actuacions variades

Inaugura el festival el mític violoncel·lista Mischa Maisky (25 juny) acompanyat al piano de la seva filla Lily Maisky, en l'únic concert que faran a l'Estat. Presentaran un programa que recorre obres de Granados, Gerhard, Bach i Falla.

El contratenor català més internacional, Xavier Sabata, actuarà el 28 juny al festival a un concert produït pel festival. El contratenor estarà acompanyat per Kenneth Weiss. També passarà per Girona Benjamin Grosvenor (1 juliol), màxim exponent de l'escola pianística anglesa, en la que serà la primera actuació d'aquest artista a Catalunya. La integral de Sonates per a violí i clavecí de J.S. Bach es repartirà en dues sessions: la primera a càrrec de Fabio Biondi i Kenneth Weiss (29 juny), i la darrera a càrrec d'Isabelle Faust i Kristian Bezuidenhout (5 juliol).

Un altre dels moments especials d'aquestes Nits de Clàssica serà el primer recital a l'estat espanyol del guitarrista Milos (3 juliol) al Claustre del Monestir de sant Daniel. El moment més esperat del festival es preveu que sigui l'actuació de Les Arts Florissants i William Christie (6 juliol) en la recreació d'un concert de cambra al Versalles del segle XVIII. Aquet serà l'únic concert a l'Estat de la formació.

L'experiència de sentir un bouquet de lieder es podrà viure de la mà del tenor Mark Padmore, acompanyat al piano per Julius Drake el 8 de juliol a la Mercè. La JONC també tornarà a fer la seva presentació musical a Girona (11 juliol), en aquesta ocasió commemorant els 150 anys del naixement de R. Strauss, en l'única actuació gratuïta del festival. El programa també inclou l'estrena de l'obra InFall d'Hèctor Parra, en la seva nova versió revisada i ampliada. Tancarà el festival Anonymous 4 (13 juliol), l'ensemble vocal americà de quatre dames que celebrant el seu 25 aniversari. La formació oferirà una antologia amb gregorià i primeres polifonies.

Durant la presentació de la cita, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que en només tres anys el festival és ja una "proposta consolidada i un referent en el panorama de la música clàssica del nostre país". També hi era present el diputat de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social, Xavier Soy, que ha reivindicat les comarques gironines com un exemple pel que fa a l'organització d'esdeveniments culturals.