Activada la prealerta de l'Inuncat per pluges intenses a la meitat nord i oest de Catalunya

Protecció Civil demana extremar les precaucions en la mobilitat per l'inici de l'operació sortida de Setmana Santa

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, per la previsió de pluges intenses a partir d'aquest divendres a la tarda a la meitat nord del país i que s'aniran estenent amb el pas de les hores cap a les comarques de la meitat oest de Catalunya. Davant d'això, la Generalitat ha demanat extremar les precaucions en la mobilitat, sobretot a les zones afectades per les pluges intenses, ja que els xàfecs coincidiran amb l'inici de l'operació sortida de Setmana Santa. Les comarques on es preveu que plourà amb més intensitat són el Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà i Osona. Les precipitacions poden anar acompanyades de calamarsa o pedra.

La previsió de pluges intenses d'aquest divendres a la tarda afecta la demarcació de l'Alt Pirineu i l'Aran (excepte la Val d'Aran); la demarcació de Girona (excepte el Baix Empordà); la Catalunya Central (excepte Anoia); i les comarques del Vallès Oriental, la Segarra i la Noguera. Les comarques amb major probabilitat d'afectació per les pluges intenses són el Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà i Osona.

A partir d'aquest divendres al vespre i durant la nit de dissabte, les precipitacions s'estendran cap a la meitat l'oest i al sud del país, i podrà descarregar amb força a les Terres de l'Ebre, Lleida, i les comarques del Priorat, del Baix Camp. Aquestes precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra. L'episodi es preveu que s'estengui fins la matinada de dissabte.

Davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Protecció Civil ha recomanat extremar la precaució en els desplaçaments sobretot a la zona afectada per la previsió de pluges intenses, que coincideixen amb l'inici de l'operació sortida per les vacances de Setmana Santa.