Celebren la vista del recurs per demanar l'absolució de Núria Pórtulas

Dos manifestants han passat la nit a dalt un plataner de Girona per demanar la llibertat de l'acusada

  • Un dels dos manifestants penjats al plataner de la plaça de Lleó en suport a Núria Pórtulas © ACN
    Un dels dos manifestants penjats al plataner de la plaça de Lleó en suport a Núria Pórtulas © ACN
  • Núria Pórtulas, el dia en què va ser jutjada a l'Audiència Nacional © ACN
    Núria Pórtulas, el dia en què va ser jutjada a l'Audiència Nacional © ACN

Així ara els magistrats del TS analitzaran el recurs interposat contra la sentència de l'AN. El recurs posa en dubte 'la forma de la investigació', així com les proves de la Fiscalia, segons ha concretat Salellas. També discuteixen que les conductes que s'han considerat provades 'siguin realment pròpies d'un delicte de terrorisme'.

Per la seva banda, la Fiscalia ha demanat la confirmació de la sentència de l'AN. Ara el recurs resta a l'espera de la deliberació del TS, un procés que pot durar entre 2 o 3 setmanes, segons ha apuntat Salellas.

'Okupació' d'un plataner

Per demanar de nou la llibertat de Pórtulas, 120 persones segons els organitzadors i 60 segons la Policia Municipal van manifestar-se aquest dilluns al vespre davant l'ajuntament de Girona. Reclamaven la llibertat 'sense condicions' per a la jove, després de més de tres anys dels fets que van dur Pórtulas a judici, que va ser la confiscació d'una llibreta amb notes sobre com preparar explosius, entre d'altres.

Durant la concentració es va penjar una pancarta al balcó de l'ajuntament amb el lema 'La nostra passió per la llibertat és més forta que les totes les gàbies', i tot i que no hi va haver incidents destacats, alguns manifestants van fer pintades al moll de càrrega del Mercat del Lleó, segons ha explicat la Policia Municipal.

També, a la mateixa plaça del Lleó sis persones es van enfilar a un plataner, tot i que només dues hi han passat la nit. De fet, segons la plataforma de suport a Pórtulas, es mantindran a l'arbre fins que es publiqui la resolució del recurs.

En aquest sentit hi ha programades al peu del plataner fins al diumenge 18 d'abril una sèrie d'activitats organitzades tant per l'assemblea en suport a Pórtulas com per col·lectius anticapitalistes de Girona, entitats d'àmbit cultural o el moviment escolta.

Aquesta no és la primera actuació en favor de Pórtulas, ja que a l'abril de l'any passat dues persones es van penjar del Pont de Pedra de Girona, al centre de la ciutat, per demanar la llibertat de l'activista de Sarrià de Ter.