Victòria per creure del Girona FC (3-1)

Els de Montilivi poden amb l'Alcorcón en un partit dramàtic per als dos conjunts, arrelats al pou de la classificació

Tres punts vitals a Montilvi davant un rival directe com és l’Alcorcón per a un Girona que segueix creient en la salvació. Dos conjunts que l’any passat lluitaven per l’ascens han estat avui protagonistes d’un partit a cara o creu per no despenjar-se de la lluita a la zona baixa. Així doncs, deu jornades i sis punts separen ara l’equip de la permanència a la divisió de plata del futbol espanyol.

La primera meitat ha evidenciat un Girona molt més revolucionat que els visitants, amb la intensitat i determinació que havien faltat les darreres jornades. Iván López tenia a les botes la primera ocasió de perill, però l’Alcorcón responia dos minuts després per mitjà de Juli, que es topava amb el recuperat Becerra. Els gironins, però, no deixaven d’intentar-ho, amb un joc molt fluid i dominant sense problemes la medul•lar. A cinc minuts del final, doncs, i amb un Alcorcón totalment afogat, Gerard Bordas col•loca al fons de la xarxa una pilota morta després d’un córner que Ortuño no havia aconseguit rematar bé. La història semblava que era inversa a la situació que havia viscut l’equip els últims partits, i el gol suposava un cop moral per als jugadors, que ja enfilaven el camí als vestidors.

Després del descans l’Alcorcón, conscient de les seves opcions i de la seva situació, encarava molt més la porteria de Becerra, amb Iribas pujant la banda dreta constantment però sempre sense perill clar. La primera gran oportunitat per a l’equip madrileny arribava amb un gran xut de Sanz, però un cop més Becerra ho evitava de manera magistral. El Girona, que veia com l’Alcorcón pujava línies a la recerca del gol que els donés la tranquil•litat, sentenciava amb un gran xut de Timor després d’un rebot a la frontal de l’àrea. A falta de deu minuts per al xiulet final, però, els visitants retallaven distàncies gràcies a un córner de Pacheco i que Chema, imposant-se a una passiva defensa gironina, rematava gairebé sense oposició.

Els de Machín, lluny de baixar prestacions pel cop que suposava el gol, eren capaços de contestar poc després amb un altre remat de Juanlu Hens, que donava tranquil•litat a Montilvi i veia com l’equip tornava a aconseguir una victòria a l’estadi. Amb tot, l’equip dorm avui amb la sensació d’haver aconseguit més que una victòria. Girona somnia avui amb la permanència.

FITXA TÈCNICA

3 - Girona: Becerra, Iván López, Migue, Richy, Ramalho, Juncà, Eloi, Timor, Gerard Bordas (Jofre Mateu, min.76), Jandro (Juanlu, min.72) i Ortuño (Matamala, min.90).
1 - Alcorcón: Dani Giménez, Pau Cendrós (Iribas, min.46), Babin, Chema Rodriguez, Ángel Sánchez, Ruben Sanz, Sergio Mora, Fernando Sales (Prendes, min.71), Juli (Ponce, min.64), Arnal i Pacheco.
Gols: 1-0, min. 40: Gerard Bordas; 2-0, min.60, David Timor; 2-1, min.79, Chema; 3-1, min.93, Juanlu.
Àrbitre: Daniel Ocón Arraiz (Comitè de La Rioja) Ensenya groga al local Juncà i als visitants Chema Rodríguez, Fernando Sales i Pepe Bordalás.