Els hotelers de Roses facilitaran transport als turistes provinents en TAV

Es posarà en marxa el 4 d'abril i funcionarà els caps de setmana

A partir del pròxim mes d'abril, els turistes que visitin Roses i que hi arribin en tren d'alta velocitat disposaran d'un servei de transport "fet a mida" que els recollirà a l'estació de Figueres-Vilafant i que els durà a la porta del seu hotel.

El servei, que està coordinat per l'Estació Nàutica de Roses i al que s'han adherit 18 hotels del municipi, funcionarà els caps de setmana fins el final de l'estiu i l'operarà una empresa de transport local. Segons Miquel Gotanegra, president de l'estació Nàutica de Roses, el nou servei aporta "qualitat" a l'oferta turística del municipi i servirà per "fidelitzar" el turista francès, que representa el 60% del total de visitants que rep Roses.

El president de l'Estació Nàutica de Roses, Miquel Gotanegra, ha explicat que aquest servei de transport era una reivindicació llargament reclamada pel sector hoteler del municipi per aprofitar l'increment de turistes que la posada en marxa de l'alta velocitat ha comportatat. En aquest sentit, Bocanegra ha recordat que el 60% dels turistes que visiten Roses anualment són francesos, i que amb el servei de transport porta a porta que els ofereixen estan "fidelitzant" un turista clau per l'economia local.


Miquel Gotanegra ha destacat que les inversions fetes en l'alta velocitat no han vingut acompanyades d'un diàleg amb el territori per fer-les més rendibles. Així, ha lamentat que tot i que cada dia són més les connexions disponibles des de l'estació de Figueres-Vilafant, no s'ha abordat la manera d'oferir serveis complementaris als turistes que hi arriben.

Gotanegra ha afegit que el servei, "pioner a la Costa Brava", ha estat possible gràcies a la feina conjunta dels hotelers i de l'Estació Nàutica, és a dir, ha destacat, de la col·laboració del sector públic i el privat "que tenien clar" que per seguir sent una destinació turística de referència cal "oferir qualitat" i diferenciar-se de la competència. Així, els 18 hotels que s'han adherit a la iniciativa, que representen gairebé el 90% de les places hoteleres disponibles, oferiran als seus clients un servei de transport porta a porta que esperen que serveixi per aprofitar el fet que l'Alt Empordà és "la porta d'entrada de l'alta velocitat a l'Estat". 

Pel que fa al servei, Gotanegra ha explicat que el farà una empresa de transport local de la que no ha volgut donar el nom i que, inicialment, funcionarà tots els caps de setmana de l'estiu. El servei, que es centralitzarà des de l'Estació Nàutica, s'anirà adaptant a les freqüències dels trens que arribin a Figueres-Vilafant i de les demandes dels hotelers. Així, quan un hotel tingui prevista l'arribada d'un grup de turistes ho comunicarà a l'estació, que serà qui enviarà el vehicle per recollir els clients. 

Inicialment, el servei de transport es farà els divendres i els dissabtes pel que fa a les arribades de passatgers, i els dissabtes, diumenges i dilluns, per al retorn dels passatgers a l'estació de Figueres. Gotanegra ha puntualitzat que s'ha previst així perquè els caps de setmana és on es concentra el major volum d'entrades i sortides als hotels, però que no descarten ampliar-ho a dies feiners si la demanda ho reclama.

El cost del servei l'assumiran els hotels adherits a la iniciativa que, en funció del que decideixin individualment, cobraran el transport als seus clients, o l'inclouran en el paquet de serveis que ofereixen. Cada hotel, en funció de l'ús que en faci, pagarà una quota més o menys alta a l'Estació Nàutica.

Tot i que era una opció que havien contemplat, el servei de transport es farà només des de Roses. Gotanegra ha explicat que fer parades a d'altres poblacions hauria allargat el temps de trasllat dels turistes i que això hauria fet "poc pràctic" el servei.