Delcaren els imputats per l'acció contra la MAT a Fellines

El lletrat Benet Salellas qualifica la situació de "kafkiana" perquè la justícia i Interior persegueixen protestes "legítimes"

Tres dels imputats per l'acció contra la línia de MAT a Fellines durant la qual un activista es va enterrar en un cotxe sota terra han declarat aquest dimecres al jutjat d'instrucció 2 de Girona pel delictes de desobediència, atemptat a agents de l'autoritat i desordres públics.

El lletrat de la defensa, Benet Salellas, ha qualificat la situació de "kafkiana" i ha criticat que la justícia i Interior persegueixin protestes "legítimes" d'un moviment ciutadà en defensa del territori i del Medi Ambient. A banda dels tres imputats, ja havien declarat tres activistes més detinguts arran de l'enfrontament amb els mossos. Una cinquantena de persones s'han concentrat als jutjats per donar suport als encausats.

El portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, el regidor de SI de Viladasens, Albert Saus, i l'activista que es va encadenar i enterrar sota terra per protestar contra la MAT a Fellines ha declarat aquest dimecres davant el jutjat d'instrucció número 2 de Girona com a imputats. A principis de gener, i en el marc de les accions contra la construcció de la MAT, un activista es va enterrar sota terra en un cotxe mentre un grup de persones es concentrava per rebutjar la infraestructura.  


Els bombers van trigar hores a alliberar l'activista i hi va haver un enfrontament entre els manifestants i els Mossos d'Esquadra. En total, hi ha sis persones imputades en el cas. Tres, que van ser detingudes, ja van passar a disposició judicial i aquest dimecres era el torn dels altres tres imputats per delictes de desobediència, desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat.  

Davant dels Jutjats de Girona, una cinquantena d'activistes s'han concentrat en suport als encausats i han assegurat que la lluita contra la MAT no s'atura i que hi continuaran havent accions reivindicatives. "Continuarem lluitant contundentment contra aquesta línia que ens menys lliures i més malalts ", ha afirmat un portaveu de la plataforma No a la MAT.  

L'advocat Benet Salellas ha criticat que la justícia vagi "molt ràpida" a l'hora "d'encausar, imputar i castigar persones" però, en canvi, vagi lenta quan ha de resoldre tots els recursos contenciosos presentats contra la infraestructura. Salellas ha detallat que aquest dimecres també han declarat al jutjat els agents dels Mossos d'Esquadra i representants de Red Eléctrica Española (REE). A més, ha criticat que la lletrada de la companyia hagi obligat a prendre declaració en castellà. "És una mostra més del tarannà antidemocràtic de Red Eléctrica", ha afirmat Salellas.  

Un dels imputats, el regidor de la CUP a Girona, Jordi Navarro, ha criticat que el Govern "s'agenolli" davant els interessos l'oligopoli de les elèctriques i no hagi escoltat la voluntat de la majoria de la ciutadania, que no vol les torres de la MAT creuant el territori. "La lluita contra la MAT ha ressorgit amb força a les comarques gironines", ha afirmat Navarro que afegeix que hi haurà accions "tantes vegades com faci falta" per protestar contra la "imposició" d'una infraestructura faraònica.