L'acusat de cremar viva la parella a Calonge agredeix el fiscal al ser declarat culpable

Mossos i familiars de l'acusat el van reduir

El jurat popular no s'ha cregut la versió de l'acusat i l'ha declarat culpable dels quatre delictes dels quals l'acusava el fiscal: assassinat, avortament, incendi i danys. Segons ha declarat provat el tribunal, el 8 d'octubre del 2006 Miguel Sánchez va ruixar amb benzina la seva parella embarassada de tres mesos i li va cala foc al pis que compartien a Calonge.

El veredicte ressalta que hi ha diversos testimonis que van escoltar com la víctima, abans de morir, deia que el seu xicot l'havia cremat viva. El jurat també ha recollit que en el darrer torn de paraula el processat va dir que estava "molt penedit". Tot i que no va acabar la frase i va intentar corregir-la, el jurat popular ha considerat que es tracta d'una autoinculpació. Per 8 vots contra 1, el tribunal ha resolt que l'home va actuar amb crueltat perquè li va infringir patiments innecessaris a la víctima.

A més, també han declarat provat que l'acusat va provocar un incendi que va posar en risc la salut de la resta de veïns i que va provocar desperfectes valorats en més de 16.000 euros al pis on la parella vivia de lloguer.

El jurat també ha conclòs que al processat li han d'aplicar un agreujant de parentiu, perquè va matar la seva dona, i dos atenuants: un de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat quasi cinc anys a arribar, de nou, a judici i un altre de pena natural, perquè ell també va patir cremades greus en l'incendi. No li han estimat, però, l'atenuant de penediment perquè consideren que encara que intentés apagar la víctima, no va utilitzar tots els mitjans al seu abast perquè ella va patir cremades al 97% del seu cos.

Agredeix el fiscal

Miguel Sánchez ja es va enfrontar a un veredicte l'any 2009 pel mateix cas. En aquella ocasió, el van absoldre perquè el jurat popular el va declarar no culpable. El fiscal va recórrer al TSJC, que va anul·lar el veredicte i va obligar a repetir el judici.

Durant la lectura del veredicte, l'acusat s'ha anat posant cada vegada més nerviós. Primer ha començat a sospirar i a rebregar el jersei que duia a les mans. Després, ha començat a mirar de forma amenaçadora i, finalment, un cop dissolt el jurat, ha rebotit una ampolla d'aigua que duia contra terra i s'ha abraonat cap al fiscal a qui li ha ventat un cop de puny. Com que l'acusat no està en presó provisional perquè en el primer judici el van absoldre, no estava emmanillat ni custodiat pels Mossos d'Esquadra.

Un agent i un familiar de l'acusat l'han aconseguit reduir amb dificultats. Algun funcionari de l'Audiència també ha resultat ferit intentant aplacar Miguel Sánchez. Aleshores, el magistrat ha ordenat que es desallotgés la sala, abans de continuar amb la vista de petició de penes de presó. En la represa, l'acusat ja estava emmanillat, custodiat per diversos agents i dins la peixera.

El magistrat president ha anunciat que es deduirà testimoni i enviaran el cas al jutjat d'instrucció per atemptat contra l'autoritat. La pena de presó per aquest delicte va dels 2 als 5 anys de presó.

Última paraula

Un cop acabat el judici, han fet una vista durant la qual el fiscal, Víctor Pillado, ha demanat que ingressi de forma immediata en presó per diversos motius: perquè hi ha "evident" risc de fugida i perquè l'han declarat culpable de delictes molt greus. El lletrat de la defensa, Benet Salellas, s'ha oposat a la petició i ha anunciat que renunciarà a la defensa i representació de l'acusat pel "greus fets" que han passat a sala amb el fiscal.

El fiscal ha demanat que condemnin Miguel Sánchez a 20 anys de presó mentre la defensa demana que li imposin una pena de 10 anys, 9 mesos i 1 dia. En l'últim torn de paraula, el processat ha dit que és innocent i diu que el fiscal l'ha tractat "sense escrúpols".