Tres detinguts a presó relacionats amb el cadàver calcinat a Colera

Són un home, a qui es considera l'autor material del crim, i dues dones que l'haurien ajudat

Dos dies després de localitzar-se el cos calcinat a Colera, els principals sospitosos del crim ja són entre reixes. Durant les darreres hores, els Mossos d'Esquadra han detingut un home i dues dones, tots veïns de Llançà, a qui d'una manera o altra relacionen amb l'assassinat. Els tres detinguts volten la trentena d'anys, es coneixen entre ells i són habituals de la venda de droga a petita escala per la zona.

Els agents d'investigació creuen que l'home, un sud-americà a qui van atrapar a València, va ser l'autor material del crim. Entre d'altres, se l'ha pogut enxampar perquè al paratge de Colera els mossos hi van trobar part del seu telèfon mòbil. Si bé l'aparell estava cremat, les flames no el van poder destruir del tot.

Pel què fa a les dones, totes dues tenen nacionalitat espanyola i els investigadors sospiten que, d'una manera o altra, es van involucrar en el crim. Una d'elles hauria estat cooperadora necessària -ajudant a destruir proves- i l'altra hauria encobert el principal sospitós.

Aquest dijous, els tres detinguts han passat a disposició judicial al Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Figueres. Bé sigui davant del jutge o prèviament a comissaria, tant el sospitós com les dues dones han explicat versions contradictòries del crim, que ara caldrà aclarir. Per això, se seguiran fent investigacions i l'afer continua sota un estricte secret de sumari.

El jutge que instrueix el cas, però, sí que ha enviat tots tres detinguts a presó. A l'home se l'acusa de ser l'autor material del crim; a una de les dones, d'actuar com a cooperadora necessària i a la darrera se li imputa un delicte d'encobriment.

La víctima, un jove del poble

El cadàver de la víctima es va descobrir dimarts pels voltants de les deu de la nit. Cap a aquella hora es va declarar un incendi a la part de muntanya propera a la platja de Garbet. Quan els Mossos i els Bombers van anar a apagar les flames va ser quan van fer la macabra troballa: enmig de la zona de matolls que l'incendi havia afectat, hi havia el cos cremat de la víctima.

El cadàver es trobava a tocar de la pista forestal que porta a l'ermita de Sant Miquel. El cos estava molt malmès i, abans de calar-li foc, l'havien ruixat amb gasolina. Un primer examen forense ja va determinar que la víctima havia mort de manera violenta (tenia diverses ferides d'arma blanca al coll que el foc no va esborrar).

Tot i que el cos estava cremat, els mossos no han trigat massa a saber la identitat de la víctima. Sobretot, perquè al lloc es va trobar la seva cartera i per uns tatuatges que lluïa, i que no es van esborrar del tot. Es tractava d'un jove que vivia a Llançà.