L'autòpsia confirma que el cadàver calcinat de Colera va morir de manera violenta

S'han trobat ferides d'arma blanca al coll

L'autòpsia que s'ha fet aquest dimarts a l'Institut de Medicina Legal de Girona ha confirmat que l'home trobat mort a Colera va morir de manera violenta. Els forenses han inspeccionat el cadàver, que estava molt malmès pel foc, i n'han extret mostres de teixit que ara s'enviaran a analitzar.

L'examen del cos a la taula d'autòpsies sí que ha permès ratificar allò que ja es va veure en un primer moment amb la llum d'una llanterna, i que les flames no van aconseguir esborrar. La víctima -tot sembla indicar que es tractaria d'un jove alt i prim- tenia diverses ferides d'arma blanca al coll.

L'autòpsia, doncs, confirma la hipòtesi que l'autor -o autors- del crim van calar foc al cadàver per desfer-se'n. Va ser dilluns pels voltants de les deu de la nit als afores de Colera. L'indret que van escollir és la pista forestal que porta a l'ermita de Sant Miquel, a uns 500 metres del trencant que hi porta des de l'N-260.

Les flames, però, no només van afectar el cadàver, sinó que van prendre la vegetació -sobretot, matollars- i es van estendre muntanya avall. L'incendi va afectar mitja hectàrea de terreny i quan els Mossos d'Esquadra i els Bombers van anar-hi per apagar-lo va ser quan van fer la macabra troballa.

El cas es porta des del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Figueres. La investigació i tot allò que l'envolta es troba sota secret de sumari.