Els Mossos investiguen la mort d'un home calcinat a Colera

Encara no s'ha pogut identificar la víctima que va ser trobada en una zona apartada del municipi

Macabra troballa la que es va fer ahir a la nit a Colera. Un avís de foc forestal va posar un crim al descobert. Pels voltants de les deu de la nit, els Bombers i els Mossos d'Esquadra van rebre l'alerta que hi havia un incendi als afores del poble, a tocar de la pista forestal que porta cap a l'ermita de Sant Miquel.

El foc es va declarar a uns 500 metres del punt on comença el camí a partir de la carretera N-260. Les flames van afectar mitja hectàrea d'una zona de matolls. I va ser aquí, precisament, on es va descobrir el cadàver, completament calcinat.

De moment, el cos encara no s'ha identificat. D'entrada, i en espera que se'n faci l'autòpsia, semblaria que correspon al d'un jove alt i prim. El que sí que va permetre determinar un primer examen forense -fet al mateix lloc amb la llum d'una llanterna- va ser que la víctima havia mort de manera violenta.

Al costat d'aquelles ferides típiques que provoca la combustió, la metgessa que va examinar el cadàver n'hi va trobar unes altres. En concret, l'home tenia cops i ferides al cap que no eren compatibles ni amb una mort accidental o natural, ni tampoc les podria haver causat el foc. Això és, precisament, el que va fer decantar la balança cap a un crim.

Fins al lloc on es va trobar l'home calcinat s'hi va desplaçar la comitiva judicial, com és habitual en casos de mort violenta. L'aixecament del cadàver es va fer entrada la matinada. El cos es va traslladar a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Girona, on demà al matí se li farà l'autòpsia.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Figueres, que s'ha fet càrrec de les actuacions, ha disposat el secret de sumari. Els Mossos d'Esquadra investiguen les circumstàncies d'aquesta mort i, de moment, totes les hipòtesis estan obertes. No es descarta que la víctima morís arran d'una baralla o bé que es pugui tractar d'una revenja.

Foguera i restes de plàstic

Aquest dimarts a la tarda una patrulla d'Agents Rurals s'ha acostat fins al lloc on es va trobar el cadàver per estudiar com es va originar el foc. D'entrada, tot apunta que es va encendre una foguera al costat mateix de la pista forestal. A partir d'aquí, i per causes que es desconeixen, les flames es van estendre muntanya avall.

A tocar del lloc on va aparèixer el cos, concretament a la foguera, els rurals hi han trobat restes de plàstic, que evidencien que s'hi van pelar cables de coure. A més, també s'han localitzat taques de sang al paratge. En concret, es troben no gaire lluny d'aquest punt, en un petit replà que fa el mateix desnivell de la muntanya.

No és un veí de Colera

L'alcalde de Colera, Lluís Bosch, ha explicat que es descarta que l'home trobat mort sigui un veí de la zona, perquè no es té constància de cap desaparició a la localitat ni a les poblacions de l'entorn.

Les primeres anàlisis indiquen que la víctima té uns 30 anys i es preveu que aquest dimecres es realitzi l'autòpsia per poder determinar les causes de la mort i intentar identificar-lo a través de les mostres d'ADN.

Encara no s'ha pogut determinar la identitat de l'home perquè no portava documentació a sobre i no se sap si estava amb vida quan es va fer el foc.