Pastor promet iniciar el desdoblament de l'N-II a l'Alt Empordà abans d'acabar l'any

Les màquines remouran terra a finals de 2014

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha visitat Girona aquest dimecres per presentar el nou servei de rodalies de Renfe. Ara bé, no ha deixat passar l'oportunitat per parlar també d'una de les obres més reivindicades a la demarcació: el desdoblament de l'N-II. "La millora d'aquesta carretera és una reivindicació històrica, i amb tota la raó", ha destacat Pastor. 

Actualment, l'únic tram que està en obres és el Sils-Caldes de Malavella, a la Selva. Pastor no s'ha volgut aventurar a dir quan estaran acabats els treballs i ha dit que tot dependrà del pla d'obres de l'empresa adjudicatària. On sí s'ha volgut mullar és pel que fa referència a la resta de trams pendents de desdoblar. 

Compromisos de calendari

Aquesta tarda, la ministra ha pres dos compromisos. Per una banda, ha assegurat que abans que acabi l'any les màquines ja estaran treballant en els trams de Sils a Maçanet de la Selva i també al tram de Medinyà a Orriols, al nord de Girona. Així mateix, ha dit que abans que acabi aquest 2014 les màquines també estaran al terreny per millorar dels enllaços de Tordera (Maresme) i Pontós i Garrigàs, a l'Alt Empordà. El cost de totes les obres que estaran iniciades abans que acabi l'any, segons el compromís de la ministra, ascendeix a 65 MEUR. 

D'altra banda, Pastor també s'ha referit al tram més endarrerit: el desdoblament de la nacional entre Vilademuls i la Jonquera. En aquest punt, la ministra ha explicat que la seva voluntat és seguir avançant en la redacció dels projectes i poder-los treure a licitació d'una sola tacada. A més, ha explicat que, conjuntament amb la Generalitat, estan "fent números" per poder pagar les obres amb col·laboració público-privada. "Volem tenir ultimats tots els projectes per fer tot el procés de licitació conjuntament", ha valorat la ministra. 

La titular de Foment ha assegurat que abans que acabi la legislatura tot aquest tram nord de l'N-II estarà en obres. Això significa tenir tots els tràmits administratius acabats abans d'any i mig per permetre que les màquines puguin començar a treballar sobre el terreny. Pastor ha defensat que el govern del PP "està donant solucions" i que manté una comunicació "fluïda" amb els alcaldes de la zona afectada.