Sis dotacions dels Bombers seguiran remullant durant la nit la zona del foc a les Gavarres

Protecció Civil manté la prealerta del pla INFOCAT

Els Bombers han treballat tot el dimarts en les tasques d'extinció de l'incendi forestal del Baix Empordà, que ha afectat 359 hectàrees de massa forestal al Massís de les Gavarres. A la zona del flanc dret han hagut d'apagar alguna represa i també algun focus secundari dins del mateix perímetre.

No obstant això, la situació de l'incendi no s'ha complicat i no ha augmentat la superfície afectada. De cara a la nit, cinc dotacions d'aigua i un vehicle de comandament -del total de quinze que han actuat durant el dia- seguiran a la zona fent tasques d'extinció.

Els mitjans aeris s'han retirat quan s'ha fet fosc. Concretament han estat dos avions de vigilància i atac, un helicòpter de comandament i un helicòpter bombarder. Dimecres al matí s'incorporarà un helicòpter bombarder per realitzar les tasques de suport a l'extinció.

D'altra banda, cal esmentar que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la Prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT).