Un nou bus a Girona facilitarà l'accés al mercat de la Devesa i a l'Auditori

Avui s'ha posat en marxa en fase experimental

L’Ajuntament de Girona engegarà, de manera experimental, un servei de bus complementari per facilitar l’accés de la ciutadania al mercat de la Devesa i a l’Auditori. La iniciativa, que es posarà en marxa a partir de demà, es portarà a terme cada dissabte, de moment entre el barri de Taialà i Germans Sàbat i la Devesa.

Un microbús urbà s’incorporarà al trajecte de la línia 5 en el tram entre Germans Sàbat, l’aparcament de Fontajau i la Devesa. Per aquest motiu, les parades que s’utilitzaran entre la plaça de Germans Sàbat i l’aparcament de Fontajau seran les habituals de la línia 5.

“El nostre objectiu és donar el màxim nombre de facilitats per possibilitar l’accés dels gironins i gironines, des del punt de vista de la mobilitat, a aquest espai de la ciutat on els dissabtes hi ha una gran afluència de gent. Amb aquest servei complementari de bus potenciem l’aparcament dissuasiu de la zona de Fontajau per arribar al centre de la ciutat”, ha explicat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà.

El trajecte especial començarà a les 8 h des de la plaça de Germans Sàbat i acabarà a les 14 h al mateix lloc i la freqüència de pas del bus serà de cada 20 minuts. Des de l’aparcament de Fontajau, el primer horari de sortida aproximat en direcció al Palau de Fires serà a les 8.05 h i l’últim a les 13.45 h i en direcció a Germans Sàbat a les 8.15 h i a les 13.55 h, respectivament. Els horaris aproximats d’arribada i sortida des del Palau de Fires seran de les 8.10 h a les 13.50 h cada 20 minuts.