Mieres frena la construcció de dues cases de protecció oficial per manca de compradors

El concurs ha quedat desert

L'Ajuntament de Mieres (Garrotxa) arrossega el projecte de construcció de cases de protecció oficial des des fa més de nou anys. L'objectiu final és aconseguir que famílies joves amb fills es quedin al municipi però de nou el projecte quedarà en suspens a l'espera que la situació econòmica millori.

Segons explica el seu alcalde, Josep Rovira, a finals del 2013 semblava que tot anava en la bona direcció i ja hi havia dues famílies interessades en fer una paga i senyal de 25.000 euros per optar al concurs. Després de les festes de Nadal, però, una de les famílies va decidir fer marxa enrere perquè la seva situació econòmica havia canviat -un dels membres havia perdut la feina- de manera que ja no era possible tirar endavant la construcció perquè era necessari que fossin les dues a la vegada.

Malgrat tot, des de l'Ajuntament consideren que la feina no ha estat a en va. Ara ja tenen el projecte fet a l'espera que en els pròxims anys surtin més interessats. L'any 2007 es va fer un primer tempteig i van sortir unes 18 famílies interessades. L'alcalde explica que buscaven el perfil d'una família jove, amb fills i amb ganes de quedar-se al municipi. En aquell moment, però, no van trobar constructores que ho volguessin fer a preu de protecció oficial, fixat per la Generalitat.

Les cases projectades fan uns 90 metres quadrats, amb planta i pis, i tenen un traster, un garatge i un jardí. El su cost és d'uns 148.000 euros amb totes les despeses de construcció incloses.