Detingut l'home que va agredir treballadors i animals de la protectora de Figueres

L'han arrestat en els terrenys d'una masia que estava ocupant

Agents de la Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà) han aconseguit arrestar aquest matí a l'home que ahir va accedir a l'Associació Protectora d'Animals i Plantes i va agredir a dos treballadors i dos gossos ubicats a l'interior del recinte.

Segons fonts municipals, la detenció ha tingut lloc a les 10:15h en els terrenys d'una casa propera a les vies del tren i una masia que ocupava des de feia temps, després d'una persecució a peu amb els agents que li anaven al darrera.

Els fets pel qual ha estat detingut van passar a quarts de sis de la tarda, quan l'individu -que és un ocupa conflictiu del barri- va accedir al recinte. Els dos treballadors agredits van ser traslladats a l'hospital de Figueres, tot i no estar greus. També es va atendre els gossos.

Al lloc de l'incident, s'hi van desplegar una desena de dotacions policials. La protectora està ubicada al carrer Pont de Molins, en un dels accessos a la ciutat per a tots els vehicles provinents de la carretera de Llançà.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, explicava ahir el succés relatant l'atac als treballadors. "N'ha agredit dos, que han acabat amb ferides lleus a l'Hospital de Figueres i que ja han estat donats d'alta", va precisar. "No hi ha hagut cap animal mort ni degollat. La realitat és que hi ha dos gossos ferits: un de lleu, amb ferides a la mandíbula i una pota; i un altre de més greu amb cremades al cos, que ha estat traslladat a una clínica veterinària a Girona".