Banyoles afegeix 2,1 MEUR de romanents a inversions i obra pública

El consistori comprarà la meitat de l'edifici on hi ha els serveis socials i al Museu Arqueològic

L'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) incorpora 2,1 milions d'euros (MEUR) de romanents de tresoreria de l'any passat a inversions i obra pública. Es tracta de menys de la meitat de romanents de l'exercici del 2023 que té el consistori i que arriba als 4,3 milions d'euros.

El govern local ha anunciat en el plenari d'aquest dilluns que es destinarà part dels diners a comprar la meitat de l'edifici on hi ha els serveis socials i també es destinaran part dels diners a la museografia del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles. La previsió del govern local és dedicar 130.000 euros a la reforma del carrer de Sant Antoni i 115.000 més per comprar habitatges socials.

Amb la liquidació del pressupost del 2023, l'Ajuntament de Banyoles ha decidit sumar la meitat dels romanents a inversions i obra pública d'aquest any. Es tracta de 2,1 milions d'euros que serviran per "enllestir algunes de les obres que ja està en marxa i executar-ne de noves", tal com ha assegurat l'alcalde, Miquel Noguer.

La partida més important és de 470.000 euros que es destinaran a renovar la xarxa de sanejament del barri de Sant Pere i millorar la instal·lació al sud de la ciutat. A més, el govern local ha anunciat que destinaran 115.000 euros per comprar la meitat de l'edifici on hi ha Serveis Socials i que pertany al Consell Comarcal del Pla de l'Estany. També hi ha una partida de 120.000 euros per a reformar la plaça de Perpinyà, que des del gener ha passat a titularitat municipal.

El plenari ha dedicat 273.000 euros més per finançar la nova museografia del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles i 46.818 euros més per acabar les obres. Per últim, entre les partides més destacades hi ha els 130.000 euros que seran per executar les obres del carrer de Sant Antoni i 115.000 més per comprar i adequar habitatges socials.