La taula gironina pel dret a decidir intenta convèncer els barris de Girona

Vol demostrar als veïns que la consulta és necessària

La taula gironina pel dret a decidir es va constituir el passat 21 d'octubre en un primer acte a l'Auditori de Girona on també es va aprovar un manifest en favor de la consulta. Ara, uns mesos després, s'ha celebrat una nova trobada a la que hi ha assistit tant el president de la taula, l'exconseller i exalcalde socialista Joaquim Nadal, l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), i també el coordinador del pacte a nivell nacional, l'expresident del Parlament Joan Rigol, que ha arrencat l'acte pronunciant una conferència. 

L'objectiu d'aquesta nova trobada -que s'ha fet al Centre Cultural de la Mercè- és la d'establir un pla d'accions que caldrà dur a terme d'ara fins el 9 de novembre per tal de fer visible la necessitat de què la consulta sigui una realitat. Aquestes accions, segons ha explicat Nadal, s'hauran de fer coordinadament amb la resta de Catalunya. Pel que fa a la ciutat, l'objectiu de Nadal és que el missatge sobre el perquè cal fer la consulta arribi i convenci el major nombre de gent de tots els barris de la ciutat. "Hem de treballar en benefici de la consulta, des de la transversalitat", ha manifestat Nadal. 

Més enllà de decidir accions concretes, la d'aquest vespre ha estat una trobada per "fixar posicions", segons reconeix Nadal. "Es tracta de fer veure a la gent que el principi democràtic de que hem de votar és un mínim comú denominador que ens pot posar d'acord tot i les diferències ideològiques", ha defensat Nadal. Per a l'exconseller, Catalunya "ha de poder dir la seva" i l'única via és a través de la consulta. "Fa molt de temps que al poble de Catalunya no li deixen dir res i més després que el Tribunal Constitucional anul·lés una part important de l'Estatut; ara ha arribat el moment de parlar i no hi ha cap més camí que aquest", ha sentenciat.

Nadal ha celebrat que ja hi ha quasi 200 adhesions al pacte gironí (85 regidors i exregidors i 91 entitats) i ha assegurat que aquells que donen suport al moviment estan "confiadament disposats a treballar per l'objectiu de la consulta". "Hem plantejat aquesta taula en termes poc bel·ligerants i amb la voluntat que hi participi tothom", ha dit.