Els càmpings gironins s'apunten al turisme de proximitat

Creen un paquet d'experiències pioner al sector

Als ja clàssics paquets que proposen escapades en parella, sopars romàntics o experiències d'aventura ara se n'hi afegeix un altre: el dels càmpings gironins. La iniciativa es va començar a gestar ara fa tot just dos mesos, en una fira del sector a Stuttgart, i veurà la llum aquesta mateixa Setmana Santa.

Els paquets 'Càmping Experience' són pioners dins aquest sector, perquè no n'existeix cap altre de semblant arreu de l'estat espanyol. En aquest cas, ofereixen una activitat -a escollir entre 45- per fer en família o amb un grup d'amics i dues nits en un bungalou (un allotjament que tenen el 80% dels càmpings associats).

Cada estada en un càmping s'ha lligat a una activitat determinada. I segons concreta el representant de l'associació Toni Castellar, n'hi ha per donar i per vendre. "Des d'una ruta en cavall pels volcans de la Garrotxa a un vol al túnel del vent d'Empuriabrava, passant per submarinisme a les illes Medes, un tast de vins o una visita al parc dels Aiguamolls de l'Empordà", explica.

De moment, la iniciativa arrenca amb 45 activitats. Però des de l'associació expliquen que la intenció és anar-ne engruixint el número. Els 'Càmping Experience' sortiran a la venda per 195 euros (de cadascun se'n beneficien quatre o cinc persones). Estan editats en català, castellà, francès i anglès.

Durant aquest 2014, la comercialització dels 'Càmping Experience' es farà fonamentalment mitjançant Internet. Tot i això, l'associació també portarà aquests paquets a les fires del sector on participi. La intenció és que, a partir del 2015, ja es pugui trobar també a botigues, grans superfícies o agències de viatge (on s'ofereixen la resta dels que hi ha al mercat).

Fidelitzar el turisme de proximitat

Els nous paquets d'experiències es llancen al mercat amb un clar objectiu: fidelitzar el turisme de proximitat. "Els càmpings gironins som reconeguts arreu d'Europa, però també els grans desconeguts a casa nostra", assegura Miquel Gotanegra. Per recolzar l'afirmació, el president també ha tret xifres.

De les 7,4 milions de pernoctacions que registren anualment els càmpings de la demarcació, només el 30% les fan catalans o espanyols. El 70% restant són estrangers (amb una clara preeminència dels holandesos, seguits dels francesos, alemanys, belgues i anglesos).

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha aplaudit la iniciativa i ha assegurat que els nous paquets reforcen el paper que els càmpings tenen dins el turisme gironí. "No oblidem que estem parlant de 140.000 places en conjunt, que doblen les de l'oferta hotelera que tenim a la demarcació", ha concretat. Per la seva banda, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha ofert la xarxa d'oficines de turisme i les plataformes on-line que té l'entitat per ajudar a promoure els nous paquets.

A banda d'incidir en el turisme de proximitat, l'associació de càmpings també continuarà fent més accions per atraure el de més enllà. Sobretot, aquest 2014 posarà el focus en el turisme holandès i de la resta dels Països Baixos. "A comarques gironines, tenim càmpings on més del 50% dels turistes que hi pernocten provenen d'aquests destins", ha conclòs Miquel Gotanegra.