Torramadé titlla de 'pobra i ridícula' la disputa sobre els terrenys del nou Trueta

L'alcalde de Salt ha subratllat que cal "superar localismes exagerats"

El trasllat de l'Idibgi al parc hospitalari de Salt (Gironès) no s'ha vist amb bons ulls per part de tothom. Poques hores després de fer-se pública la nova ubicació, els socialistes mostraven els seus recels al projecte. Temen que, per extensió, l'Idibgi sigui un primer pas per acabar implantant el nou Trueta a Salt.

En concret, tant la portaveu socialista a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, com la diputada Marina Geli van alertar que això posava en risc que el nou hospital s'ubiqués a Girona. Aquestes paraules s'afegien a la disputa que mantenen la ciutat i Salt per acollir el centre. Unes paraules que no han agradat a l'alcalde d'aquest darrer municipi, Jaume Torramadé, que ja els ha respost d'entrada que, per fer política "cal amplitud de mires i aixecar el zoom".

"Em preocupen localismes exagerats, estem parlant d'un hospital de demarcació que ha d'atendre 750.000 ciutadans gironins", ha comentat. Per això, Torramadé ha comentat que "com a ciutadà" vol que el nou hospital es construeixi en un "lloc òptim" per a la seva salut i la de tots els ciutadans gironins. "Tota la resta em sembla una discussió molt pobre", ha afegit.

Menor cost i espai per créixer

Segons el batlle, la ubicació del nou hospital cal que es deixi en mans dels especialistes del Departament de Salut. "El que importa és que l'hospital pugui oferir el millor per al conjunt de la població, que es faci amb el menor cost possible i que tingui un espai on pugui créixer en un futur", ha assegurat.

"No vull convertir això en un debat territorial, als gironins els importa ben poc on es farà el nou hospital, els hi resulta ridícul que la discussió sobre l'hospital es ventili en termes de si s'ha de fer en un municipi o un altre", ha subratllat. En aquest sentit, Torramadé ha volgut deixar clar que l'hospital "ha d'anar on millor serveixi a la salut dels ciutadans de la demarcació de Girona i estic segur que és el mateix que vol el Departament de Salut".

Tot aquest nou capítol en la disputa entre Girona i Salt per a la ubicació del nou Trueta arriba després que el conseller de Salut, Boi Ruiz, expliqués que preveien tenir definides abans d'aquest estiu les especialitats i serveis que ha d'acollir el futur hospital Josep Trueta de Girona i que també es veuria si és necessari aixecar un nou edifici.