Denunciades per desordre públic les dues activistes anti-MAT encadenades

Els Bombers han hagut d'utilitzar serres radials i martells hidràulics per alliberar-les

Dues veïnes de Fellines s'han "embidonat" aquest dijous a matí al bell mig de l'avinguda Jaume I de Girona, una de les artèries viàries, per protestar contra la MAT. Ho han fet coincidint amb la convocatòria de signatura, dins l'edifici de la subdelegació del govern espanyol, de les tres últimes expropiacions de la línia de 400 kV entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema.

Poc abans de les 9 del matí, mentre un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra blindava la subdelegació, una vuitantena de manifestants antiMAT han començat a tallar el carrer just davant. Aleshores, ha arribat una furgoneta des d'on els activistes han descarregat ràpidament dos bidons plens de ciment. Al mig dels bidons, hi havia uns tubs on les dues veïnes han ficat el braç i s'han encadenat. Els activistes alerten que no donen per perduda la batalla contra la MAT, encara que la línia ja estigui pràcticament acabada, i avisen que hi haurà més actes reivindicatius com el d'aquest dijous.

Una hora després, han arribat els Bombers que han avaluat la situació i han començat a treballar per alliberar les activistes. Es tracta d'una feina complicada perquè han d'utilitzar maquinària com serres radials o martells hidràulics prop del cap de les activistes. Per això, les han protegit amb plàstics, mascaretes, ulleres i casc per poder treballar.

Mentre han durat les tasques de rescat, la vuitantena d'activistes han cridat proclames contra la MAT i han animat les dues "embidonades". A la primera l'han pogut alliberar quan passaven deu minuts de les dotze. Mitja hora més tard, ho han fet amb l'altra. Els Mossos d'Esquadra les han identificat i denunciat per delictes de desordre públic. El jutge les citarà a declarar properament.

També declararan als jutjats els imputats en l'acció contra la MAT a Fellines, quan un activista es va enterrar amb un cotxe sota terra. Durant la protesta, hi va haver enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra. En total, són sis els activistes que declararan com a imputats a finals de mes.

Mentrestant, a dins la subdelegació del govern espanyol els tres propietaris de terrenys pendents d'expropiar s'han negat a signar al·legant que no hi havia cap representant municipal i que volien que la signatura de les actes prèvies es fes als terrenys afectats.