'Bolsos con Alma' crea sis llocs de treball per a discapacitats en un any

La iniciativa aconsegueix vendre 282 bosses i factura 13.000 euros

Un any després de la posada en marxa del projecte 'Bolsos con Alma' -un projecte amb finalitats solidàries- els impulsors han volgut fer balanç. En els primers dotze mesos, s'han aconseguit crear sis llocs de treball vinculats al projecte, s'han venut 282 bosses (la majoria a través d'Internet) i s'han facturat 13.000 euros. Aquests diners, a banda d'anar a pagar els treballadors, s'han destinat íntegrament a projectes solidaris.

A més, el projecte s'ha presentat a set fòrums d'economia social a nivell europeu, espanyol i català i ha servit per allargar la vida útil de 600 saques de cafè que s'han reciclat per fer les bosses.

Per al 2014, els impulsors del projecte volen llençar nous models com motxilles, una línia de viatge i bosses de mà més petites que els cinc models actuals.

El projecte és fruit de l'aliança del grup Èxit i Alma Teas & Herbal Infusions. El grup Èxit és una unió empresarial de l'àmbit de l'economia social creada el 2008 de la mà de tres entitats sense ànim de lucre: La Fundació Ramon Noguera, la Fundació Privada Drissa i l'Economia Solidària d'Empresa d'Inserció (Ecosol ) de Càritas. Per la seva banda, Alma va néixer el 2010 amb l'objectiu de crear infusions i tes ecològics. L'empresa, que va començar amb 8 referències ja compta actualment amb 58, un 80% de les quals són ecològiques. Alma està situada a Aiguaviva (Gironès) i va facturar prop d'1,2 MEUR el 2012.