Tres detinguts per estomacar una noia a Blanes i atracar-la

La víctima va haver de ser atesa a l'hospital comarcal arran de la pallissa

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves i una menor d'edat que van estomacar una noia a Blanes (Selva) a l'exterior d'una discoteca. Arran de la pallissa, la víctima va haver de ser atesa a l'hospital comarcal i va necessitar rebre punts de sutura a la cara. Els fets van tenir lloc aquest diumenge. Aquell migdia, el grup, que coneixia la víctima, li van robar el mòbil en ple carrer i la van amenaçar amb apallissar-la si denunciava els fets. I a la matinada, mentre la víctima estava a la discoteca, li van prendre la jaqueta.

Quan la noia va sortir a buscar-la, la van envoltar i li van començar a donar cops de puny i puntades de peu. Els agents els han detingut per robatori amb violència i lesions. Els tres detinguts són tots de nacionalitat xilena i viuen entre Blanes i Malgrat de Mar (Maresme). Es tracta d'un jove de 22 anys, una noia de 19 i una menor d'edat (que està a punt de complir la majoria). El grup ja coneixia la víctima, una noia de Blanes de 18 anys, i diumenge passat van decidir anar tots a la una per intimidar-la i estomacar-la.

Al migdia, mentre la noia passejava per un carrer del poble, el grup la va envoltar i amb intenció d'esporuguir-la van començar a amenaçar-la. Els joves i la menor van aprofitar per robar-li el telèfon mòbil (un aparell d'última generació) i abans de marxar li van dir que si anava a la policia a denunciar-ho li clavarien una pallissa.

La noia, per por a possibles represàlies, no va gosar explicar res del què havia passat. Aquella matinada, ella i el seu xicot van anar fins a una discoteca de Blanes. Allà, la víctima va deixar la jaqueta en un costat de la pista i, mentre estava amb la seva parella, va veure com una noia se li enduia l'abric.

Envoltar-la i estomacar-la

La jove va seguir l'altra noia fins a l'exterior, ja fora del recinte de la discoteca. Allà va veure com la menor que al migdia li havia robat el mòbil s'havia posat l'abric. De sobte, la menor i el jove de 22 anys la van envoltar i la van començar a estomacar, donant-li cops de puny i puntades de peu.

Arran de la pallissa, la noia va necessitar ser atesa a l'hospital comarcal. Allà, els metges li van haver de fer punts de sutura perquè la víctima tenia un tall a la cara. La jove va denunciar els fets, va donar la descripció dels tres xilens als mossos i els agents els van detenir a tots aquella mateixa matinada per un delicte de robatori amb violència i, en el cas del noi i la menor, per un segon de lesions.

Els dos majors d'edat, que tenen diversos antecedents per fets similars, van passar dilluns a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Blanes. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs. Pel què fa a la menor, els mossos la van lliurar als seus tutors legals en espera que la Fiscalia de Menors la citi a declarar en breu.