Els Mossos sospiten que la fuita a l'oleoducte de Massanes va ser a causa d'un robatori

Els Bombers van estar treballant set hores per succionar el combustible i netejar el bassal

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes que van provocar la fuita de gasoil de l'oleoducte de Massanes (Selva) que aquest dissabte va vessar uns 2.000 litres de combustible al Turó de Sant Roc del municipi.

Els agents han explicat que la principal hipòtesi és que la fuita fos provocada per uns lladres que intentaven robar combustible de la canalització. Durant aquest dissabte, set dotacions dels Bombers de la Generalitat van estar treballant durant més de set hores per succionar el combustible amb bombes elèctriques.

Prèviament, dues retroexcavadores van crear una rasa per evitar que el combustible arribés a la GIV-5121 que connecta Massanes amb Hostalric. Des d'un principi, els Bombers van sol·licitar ràpidament als tècnics de la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH), l'empresa que gestiona l'oleoducte, que n'aturessin el subministrament. La fuita no va afectar cap nucli habitat. Arran d'aquest incident, la Direcció General de Protecció Civil va emetre una prealerta del pla d'emergències Prociclat. Ara, l'Agència Catalana de l'Aigua i la Junta de Residus vetllaran pel sanejament de la zona afectada.