La fuita a l'oleoducte de Massanes ha vessat uns 2.000 litres de gasoil

Set dotacions dels Bombers han succionat el combustible i netejar el bassal

La fuita a l'oleoducte de Massanes (Selva) ha vessat finalment uns 2.000 litres de gasoil, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Set dotacions dels Bombers han treballat durant més de set hores aquest dissabte per succionar el combustible i netejar el bassal mitjançant bombes elèctriques.

Prèviament, dues retroexcavadores havien contingut el gasoil en una rasa per evitar que arribés a la GIV-5121, que connecta Massanes amb Hostalric. La fuita de gasoil s'ha produït poc abans de les nou del matí en un tram de la conducció que passa per zona forestal, al turó de Sant Roc de la població, i inicialment ha fet un bassal que s'atansava al quilòmetre 1 de la GIV-5121.

Els Bombers han sol·licitat ràpidament als tècnics de la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH), empresa que gestiona l'oleoducte, que n'aturessin el subministrament. La fuita no ha afectat cap nucli habitat i, per tant, no s'ha hagut de fer cap evacuació ni ordenar cap confinament. Es desconeixen, de moment, les causes de la fuita.

La Direcció General de Protecció Civil ha emès una prealerta del pla d'emergències Procicat i ha fet gestions amb l'Agència Catalana de l'Aigua i la Junta de Residus, que hauran de vetllar pel sanejament de la zona afectada.