Els Bombers treballen en una fuita de gasoil d'un oleoducte a Massanes

Es desconeix encara la quantitat de combustible que s'ha vessat

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen des de les nou del matí d'aquest dissabte en la fuita de gasoil d'un oleoducte a Massanes (Selva). Es tracta d'un tram de la conducció que passa per zona forestal, al turó de Sant Roc de la població, i la fuita inicialment havia fet un bassal que s'atansava al punt quilomètric 1 de la carretera que connecta Massanes amb Hostalric (GIV-5121).

Els Bombers han sol·licitat als tècnics de la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH), empresa que gestiona l'oleoducte, que n'aturin el subministrament. Per ara es desconeix la quantitat de gasoil que ha vessat i el bassal està essent contingut per retroexcavadores. La fuita no afecta cap nucli habitat.

Per tant, segons Bombers de la Generalitat, no s'ha hagut de fer cap evacuació, ni ordenar cap confinament ni tallar cap carretera. En aquests moments, ja no fuita més gasoil perquè l'empresa n'ha interromput el subministrament. Mentrestant, l'Ajuntament de Massanes, així com també l'empresa, han fet arribar un parell de retroexcavadores per obrir una rasa amb què fer la contenció del bassal i evitar que arribi a la GIV-5121. Es desconeixen, de moment, les causes de la fuita.

La Direcció General de Protecció Civil ha emès una prealerta del pla d'emergències Procicat i ha fet gestions amb l'Agència Catalana de l'Aigua i la Junta de Residus, que hauran de vetllar pel sanejament de la zona afectada.