77 infants participen en un berenar solidari de Càritas

L'entitat ha ofert entrepans i begudes a nens de la Creueta, Pont Major, Taialà i Font de la Pòlvora

Uns 77 infants de la Creueta, Pont Major, Taialà i Font de la Pòlvora - inscrits en el Servei d'Intervenció Educativa de Girona (SIE) de Càritas- han participat en el berenar solidari que ha ofert l'entitat Càritas Diocesana de Girona coincidint amb l'inici de Carnestoltes aquest 'Dijous Llarder'. Aquest és el segon any que l'entitat realitza aquesta iniciativa. "Hem aprofitat aquest dia perquè els nens tenen festa demà", ha ressaltat l'educadora, Cristina Torroella.

Segons dades aportades per l'entitat, el 48% dels alumnes atesos pels SIE de Girona van millorar els seus coneixements acadèmics i un 50,3% van millorar els seus hàbits de conducta. Els productes distribuïts durant el berenar han estat lliurats per l'empresa Selecció Regisa de Riudellots de la Selva que col·labora amb el projecte 'Empreses amb Cor' de Càritas Diocesana de Girona des del 2011. En total, s'ha repartit berenar - entrepans de llonganissa i formatge i begudes- a 77 infants de Taialà, Domeny, Pont Major, Crueta i Font de la Pólvora.

Des de l'entitat subratllen que segons l'informe sobre els SIE, elaborat pel Programa Escolar de Càritas del curs 2012-2013, el 48% dels alumnes atesos pels SIE van millorar els seus coneixements acadèmics. A més, cinc de cada deu van millorar els seus hàbits de conducta i quatre de cada deu - el 41,6%- van progressar en habilitats socials. 

Des de l'associació s'han marcat com a objectiu per aquest curs estimular les famílies en risc d'exclusió social perquè participin en el funcionament ordinari de l'escola i s'impliquin en l'activitat diària dels seus fills. D'aquesta manera, l'entitat assegura que els infants podrien millorar els seus resultats acadèmics. Aquesta activitat s'engloba en el conjunt d'accions que Càritas ha organitzat durant aquest any per celebrar el seu 50è aniversari.