La CUP de Girona trenca definitivament l'entesa amb Reagrupament

Demanen a Carles Bonaventura que renuncií com a càrrec electe

La CUP de Girona ha decidit, reunida en assemblea extraordinària, donar per finalitzada l’entesa estable que mantenia amb Reagrupament (RCat) des de les eleccions municipals del 2011; i ratificar, així, la decisió de donar de baixa Carles Bonaventura com a regidor del grup municipal de la CUP.

La decisió ha vingut donada per l'abstenció de Bonaventura en el passat ple de l'Ajuntament de Girona quan es va abstenir en el punt referent a la compra de la col·lecció Santos Torroella. Pels independentistes aquesta postura és "contradictòria" amb el posicionament de la CUP i "determinant" a l'hora de realitzar-se la compra del fons d'art.

Malgrat Reagrupament va emetre un comunicat on explicava entendre que Bonaventura fos donat de baixa provisionalment del grup amb la CUP i que mantenien bona sintonia per seguir treballant junts, aquests han fet oïdes sordes per apartar-se de RCat de forma definitiva. En l'assemblea celebrada expliquen que l'actuació de RCat "només s'explica per l'adhesió d'aquesta organització al projecte polític de CiU en els darrers mesos i per un interès tàctic dels reagrupats de facilitar l'acció de govern a Carles Puigdemont i marcar perfil propi amb vistes a les eleccions municipals de 2015".

És per tot això que la CUP posa fi a l'entesa estable amb RCat i acceptar la seva baixa. Amb tot, els independentistes esperen que Bonaventura vagi més enllà i "faci efectiva la seva renúncia com a càrrec electe, tenint en compte que l'aposta de RCat i la seva darrera actuació s'allunyen clarament del model de ciutat i la praxi proposada (...) per la CUP".

L'assemblea ha ratificat a Jordi Navarro i Anna Pujolàs com a regidors del grup municipal i els ha agraït la tasca política realitzada fins ara. Amb tot, la CUP dóna per tancat aquest assumpte "tot reafirmant-se en el contingut del programa electoral i les línies de treball realitzades fins el moment", han reblat.