Conflicte entre Reagrupament i la CUP a Girona

El regidor de l’Ajuntament de Girona, Carles Bonaventura, serà donat de baixa de forma provisional del grup municipal.

El grup municipal de la CUP va acordar ahir que Carles Bonaventura, regidor de l'Ajuntament de Girona i membre del grup municipal, sigui donat de baixa provisionalment. El conflicte es va donar arran de les discrepàncies respecte la compra de la col·lecció de Santos Torroella.

El grup municipal de la CUP ha acordat que el regidor Carles Bonaventura, membre de Reagrupament, es doni de baixa provisionalment d’aquest grup. La decisió s’ha pres conjuntament fruit de les divergències en la posició del grup davant la compra de la col·lecció Santos Torroella. El vot del regidor de Reagrupament, que va optar per l'abstenció,  va ser el detonant que va suposar que les dues parts decidissin, ja abans del ple, trencar el grup. Des del començament de l'acte, doncs, ja es feia evident que Bonaventura actuaria com a regidor no adscrit i fora del grup municipal de la CUP.

La CUP ha convocat una assemblea extraordinària el proper dissabte 22 per tal de prendre una decisió definitiva sobre la relació amb Carles Bonaventura i la formació Reagrupament, que en les darreres eleccions municipals va donar suport a la candidatura de la CUP. Per la seva banda, Reagrupament també ha anunciat que durant els propers dies es reunirà per valorar la situació.