Reagrupament acata la ruptura amb la CUP a Girona

Tanmateix considera que la seva abstenció envers el fons Santos Torroella "no vulnera l'acord electoral"

Els associats de Reagrupament Gironès, reunits en assemblea ahir a les vuit del vespre a Girona, van ratificar la ruptura amb la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a l'Ajuntament de Girona de forma provisional, assegurant que ho "accepten" i que "no posaran hi objeccions".

La polèmica es va iniciar en el ple de divendres passat quan el regidor de RCat, Carles Bonaventura, va decidir abstenir-se en el punt referent a la compra de la col·lecció Santos Torroella. La CUP, que des d'un principi es va mostrar en contra de l'adquisició del fons argumentant el seu elevat cost, va mostrar-se contrariat amb l'actitud del reagrupat, anunciant un trencament del pacte municipal de forma temporal.

Amb tot, RCat ha valorat com a "enormement positius" aquests més de dos anys i mig en què han compartit grup amb la CUP a l’Ajuntament de Girona. Tanmateix consideren que l'abstenció de Bonaventura no vulnera l’acord electoral entre les dues formacions subscrit el maig del 2011, en què es va acordar que, puntualment, quan no hi hagués acord en algun punt, les dues organitzacions podrien votar de manera diferenciada en el ple.

En la mateixa línia els reagrupats volen deixar clar que la situació viscuda en l’últim ple no implica una supeditació de la seva formació als interessos de CiU i recorda que fins ara "sempre que hi ha hagut una coincidència de vot al plenari entre CiU i Reagrupament, la CUP també hi ha coincidit. Fins i tot en el punt en què es va decidir la compra del fons Santos Torroella CiU i Reagrupament van votar de manera diferenciada", han explicat.

Reagrupament té la intenció de mantenir-se fidel al programa electoral pactat amb la CUP abans de les darreres eleccions municipals i rebutja els qualificatius que ha rebut els últims dies per part d’alguns col·lectius al abstenir-se en la compra del fons d'art.