Absolen nou dels dotze integrants de la xarxa de narcotraficants de la Jonquera

L'Audiència de Girona condemna tres traficants de droga a penes de presó

L'Audiència de Girona ha absolt nou dels dotze suposats integrants de la xarxa de narcotraficants acusada d'introduir droga des d'Holanda fins a la Jonquera (Alt Empordà). La sentència conclou que no ha quedat provat que els dotze suposats traficants "es dediquessin de forma conjunta i organitzada al tràfic de drogues tòxiques".

Només declara provat que la droga que van trobar en dos pisos, sobretot heroïna, pertanyia a tres processats. "Posseïen les substàncies estupefaents amb la finalitat de destinar-les a la venda a tercers", conclou la sentència que condemna per un delicte contra la salut pública Abdelaziz Saddik i Farida Rabbah a 3 anys i 8 mesos de presó i a Driss Saddik a 3 anys i 2 mesos.

El fiscal demana penes d'entre 10 i 15 anys de presó per als dotze acusats per delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes. L'acusació pública sostenia que els processats formaven part d'una trama perfectament organitzada i jerarquitzada dedicada al narcotràfic. Els acusats neguen els fets i, per això, les seves defenses demanen que els absolguin.


En les entrades i registres que van servir per desarticular la banda el juny del 2011, els agents de la Guàrdia Civil van trobar 1,8 quilos d'heroïna valorada en més d'11.000 euros, quasi mig quilo d'haixix valorat en 182 euros i un petit paquet de cocaïna valorada en quasi 38 euros. També hi havia nombrosos bitllets en efectiu que, segons la fiscalia, responien a beneficis del tràfic de droga.

La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona, de la qual ha estat ponent el magistrat Javier Marca Matute, conclou que no ha quedat provat que els dotze narcotraficants formessin part de cap xarxa criminal dedicada a vendre droga, essencialment heroïna. A més, també ressalta que no hi ha proves que demostrin que la droga sigui de cap de nou dels acusats i només estableix que els farcells trobats en dos dels pisos són de tres dels processats: Driss Saddik, Abdelaziz Saddik i Farida Rabbah.

"Posseïen les substàncies estupefaents amb la finalitat de destinar-les a la venda a terceres persones", recull la sentència que condemna els tres processats, representats pels lletrats Carles Monguilod i Marcos García Montes, només per delictes contra la salut pública.

L'Audiència condemna Driss Saddik a 3 anys i 2 mesos de presó i a pagar una multa de 3.000 euros. A Abdelaziz Saddik i Farida Rabbah els imposa una pena de 3 anys i 8 mesos de presó i una multa de 12.000 euros. A la resta dels acusats els absol. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.