Enxampen dos lladres que acabaven d'amagar el seu botí en un camp de Vilatenim

També s'han detingut a dos homes que van entrar a robar a una botiga de mobles de Figueres

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres, de 22 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Vilafant, que van sostreure la caixa de recaptació d'un d'establiment de neteja de vehicles de Vilatenim (Alt Empordà) i van amagar-la en un camp del municipi el passat 2 de febrer. Els agents van enxampar-los quan intentaven fugir amb el seu cotxe, amb les llums apagades, després de cometre el robatori.

Els lladres van confessar els fets. D'altra banda, els mossos també han detingut en una altra actuació el passat 6 de febrer a dos homes, de 38 i 39 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, per un robatori amb força en una botiga de mobles de la ciutat. La primera actuació es remunta al passat 2 de febrer, al voltant de les dues de la matinada, quan un veí de Vilatenim va avisar els Mossos d'Esquadra tot assegurant que havia vist com dos homes encaputxats es dirigien al pàrquing d'un supermercat del poble. Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles que van localitzar els detinguts a la zona d'aparcament. Els agents van veure com un dels homes posava en marxa el vehicle, amb les llums apagades. En aquell moment, els mossos van decidir interceptar el vehicle i van comprovar com un altre home s'aprovava sigil·losament al cotxe aturat.

Els agents van identificar els dos homes els quals, després d'interrogar-los, van confessar que havien sostret la caixa de recaptació d'una empresa de neteja de vehicles situada al costat del supermercat i que havien amagat els diners en un camp proper. Els agents van començar una recerca per la zona i, finalment, van localitzar la caixa amb els diners i una motxilla amb gorres, guants i diverses eines emprades per cometre el robatori. Els dos detinguts van passar a disposició judicial el mateix dia 2 de febrer i van ser deixats en llibertat amb càrrecs.

Roben en una botiga de mobles de Figueres

D'altra banda, uns dies més tard, la matinada del passat 6 de febrer, els mossos també van detenir a dos homes - de 38 i 39 anys i veïns de Figueres- que havien comès un robatori amb força a l'interior d'una botiga de mobles de la ciutat. En aquest cas, va ser una patrulla dels Mossos que estava realitzant tasques de vigilància que va veure com dos persones intentaven manipular la porta d'un restaurant del municipi. En adonar-se de la presència policial, els lladres van fugir corrents i es van amagar enmig d'uns matolls darrera d'una benzinera. Els agents van localitzar-los pocs minuts més tard.

Els Mossos van comprovar que els lladres havien intentant accedir al restaurant sense èxit però, anteriorment, ja havien forçat la porta de la botiga de mobles i s'havien emportat diners del seu interior. En el moment de la detenció, els dos homes portaven guants i una eina metàl·lica amb la qual haurien forçat la porta d'entrada. Els lladres van passar a disposició judicial el mateix 6 de febrer que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.