Es constituirà la Junta rectora del Parc del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter al març

Un total de 41 entitats del territori estan representades a l'òrgan

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, -en resposta a una pregunta oral formulada pel seu propi grup-, ja anunciat que la Junta rectora del parc es constituirà al maç. Segons ha recordat el conseller, el 14 de gener el Govern va aprovar un decret que establia la composició de la Junta Rectora del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

En concret, estableix que l'òrgan rector del parc natural ha d'estar integrat per representants dels diversos departaments de la Generalitat amb competències relacionades amb la gestió del parc natural, de les diverses administracions actuant (inclosos els ajuntaments) i de les entitats més representatives de sectors socials implicats, com ara l'agrari, el pesquer, el turístic, el cultural, el recreatiu, el científic, l'ambiental, el de la propietat privada o el de la caça.

El conseller ha remarcat que la singularitat del parc, que abasta des del medi marítim fins al forestal, així com l'activitat diversa que actualment existeix en el seu sí, fa que sigui necessària una "representativitat elevada" per tal de garantir que la gestió futura del parc conjugarà l'activitat econòmica del parc amb la seva preservació.

Pelegrí ha destacat que el Govern ha dut a terme un "procés intens" de negociació amb els diferents agents del territori per tal que la junta aculli la representació de tots els sectors. "Volem protegir i gestionar d'acord amb el territori", ha assenyalat el conseller.

També ha puntualitzat que per evitar que l'àmplia representació de la junta pugui restar-li efectivitat, el Govern preveu mesures per agilitar la presa de decisions. Entre aquestes mesures cal destacar l'agrupació dels membres en tres grups diferenciats, i la previsió de l'adopció dels acords per un sistema de vots ponderats. A més, la mateixa junta pot acordar la delegació de determinades decisions a una comissió permanent, formada per nou dels membres de la junta i que pot funcionar amb un règim de major agilitat en la presa de decisions.

En total hi ha 41 entitats del territori representades en aquest òrgan de decisió que, durant el present mes de febrer, han de tancar la composició dels membres de la junta. El conseller ha destacat que la presidència de la junta no recaurà en cap representant de cap administració pública sinó en un representant del conjunt de la societat i les entitats territorials vinculades.