La Diputació i el SOC formen un centenar de tècnics de l’àmbit del 'networking'

'Feina en xarxa' aglutina 39 entitats gironines

Un centenar de tècnics d’ajuntaments, de consells comarcals, d’oficines de treball de la Generalitat de Catalunya, de la universitat i d’entitats que treballen en l’àmbit de la intermediació i l’orientació laboral de la demarcació de Girona han participat avui en una sessió de formació en treball en xarxa (networking) professional. La jornada, organitzada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació Girona, s’ha dividit en tres ponències i una taula rodona.

La primera ponència ha tractat sobre eines i recursos 2.0 per a una major eficiència en els dispositius d’inserció, a càrrec d’Àurea Mazarico, tècnica d’Orientació de l’Oficina de Treball de Figueres. La segona, l’ha pronunciat Ari Vigueras, orientadora i social media manager, especialista en recerca de feina 2.0, marca personal i reputació digital, que ha parlat sobre la importància de la marca personal i la reputació digital en la cerca de feina. I la tercera, sobre els processos de selecció actuals vistos des de les empreses, l’ha fet Xavier Santos, consultor de recursos humans a l’empresa Axxon.

Aquesta sessió de formació forma part del sistema de treball “Feina en xarxa”, que van posar en marxa l’any 2012 la Diputació de Girona i el Servei d’Ocupació de Catalunya. “Feina en xarxa”, actualment en fase pilot a Catalunya, va néixer en el marc de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona. Aquesta xarxa aglutina 39 entitats locals del territori gironí que treballen per a la promoció econòmica dels seus municipis.

Les entitats locals gironines tenen accés a les mateixes eines, i comparteixen informació i coneixement amb les vuit Oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya de la demarcació de Girona, la qual cosa ha permès fomentar la gestió de la informació de manera més eficaç, alhora que s’ha començat a treballar en la gestió del coneixement com a principal font de valor competitiu davant de la situació actual.

El servei “Feina en xarxa” ofereix informació, recursos i metodologies per treballar l’orientació i la intermediació laboral des de les mateixes entitats locals mitjançant el portal d’intermediació laboral Feina Activa i el Sistema de Suport a l’Orientació Laboral de Catalunya - Portal Galileu, ambdues eines del SOC.

La iniciativa és també un exemple de col·laboració i de gestió conjunta del coneixement, ja que té entre els seus objectius principals treballar de manera coordinada entre tots els agents de l’àmbit de la inserció laboral del territori de Girona, cosa que es tradueix directament en una millor atenció a les persones usuàries i un ús més eficient dels recursos.